Claire Danes - Claire Danes skal lede Nobelkonserten. - Foto: Dan Steinberg / Ap

Claire Danes skal lede Nobelkonserten.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Homeland-stjerne skal lede Nobelkonserten

Skuespilleren Claire Danes skal lede Nobelkonserten i Oslo Spektrum 11. desember. Hun er kanskje mest kjent for norske TV-seere som den kvinnelige CIA-agenten i spenningsserien «Homeland».

Det melder Det Norske Nobelinstitutt. Danes har en lang rekke med film- og TV-roller bak seg, og har fått både Emmy og Golden Globe for sine skuespillerprestasjoner.

– Jeg er dypt beæret over å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert, sier Claire Danes i en kommentar.

– Det betyr svært mye for meg å støtte dette utrolig spesielle arrangementet.

I år er det Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som får prisen på grunn av sin innsats for å fjerne kjemiske våpen.

Nobels fredspriskonsert har vært arrangert siden 1994, og mange norske og internasjonale artister har opptrådt opp gjennom årene.

Det har blitt tradisjon at konserten presenteres av to internasjonale kjendiser, og dermed venter vi fortsatt på å få vite hvem som skal bli Claire Danes makker på den TV-sendte konserten.

LES OGSÅ: Kjemiske våpen-vaktbikkje får fredsprisen

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Kinofusjon i Tromsø og Trondheim

  Kinoene i Tromsø og Trondheim slår seg sammen og danner den tredje største kinokjeden i Norge.

  Selskapet skal hete Kinonor og får kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim Kino som daglig leder.

  Det ble annonsert under Filmfestivalen i Haugesund i dag.

 • Todd Terje - Foto: Christian Belgaux /
  Foto: Christian Belgaux

  Todd Terje på prestisjetung liste

  Den norske DJ-en Todd Terje er nummer 16. på listen over «de 200 beste låtene så langt dette tiåret». Det er det innflytelsesrike musikknettstedet Pitchfork som har satt opp listen.

  På førsteplass finner vi Grimes med låten Oblivion. Se hele listen her.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.