Claire Danes - Claire Danes skal lede Nobelkonserten. - Foto: Dan Steinberg / Ap

Claire Danes skal lede Nobelkonserten.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Homeland-stjerne skal lede Nobelkonserten

Skuespilleren Claire Danes skal lede Nobelkonserten i Oslo Spektrum 11. desember. Hun er kanskje mest kjent for norske TV-seere som den kvinnelige CIA-agenten i spenningsserien «Homeland».

Det melder Det Norske Nobelinstitutt. Danes har en lang rekke med film- og TV-roller bak seg, og har fått både Emmy og Golden Globe for sine skuespillerprestasjoner.

– Jeg er dypt beæret over å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert, sier Claire Danes i en kommentar.

– Det betyr svært mye for meg å støtte dette utrolig spesielle arrangementet.

I år er det Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som får prisen på grunn av sin innsats for å fjerne kjemiske våpen.

Nobels fredspriskonsert har vært arrangert siden 1994, og mange norske og internasjonale artister har opptrådt opp gjennom årene.

Det har blitt tradisjon at konserten presenteres av to internasjonale kjendiser, og dermed venter vi fortsatt på å få vite hvem som skal bli Claire Danes makker på den TV-sendte konserten.

LES OGSÅ: Kjemiske våpen-vaktbikkje får fredsprisen

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

 • Mike Tyson - Foto: Christopher Polk / Getty Images
  Foto: Christopher Polk / Getty Images

  Lager film om Tysons liv

  Skuespilleren Jamie Foxx har takket ja til å spille Mike Tyson i en kommende spillefilm om bokserens liv, ifølge Variety. Filmen har ennå ikke fått en regissør, men manusforfatteren bak «The Wolf of Wall Street», Terrence Winter, skriver manuset.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.