Hopp til innhold

"Tornerose sov i hundre år"

Radioteatrets ønskereprise: "Tornerose sov i hundre år". Kriminalserie i fire deler etter Gunnar Staalesens roman. (4:4). På P1 lørdag (reprise som vanlig på P1 søndag).

Bjørn W. Andersen som Varg Veum
Foto: Eirik Brekke

1. del: Tornerose var et vakkert barn.
Gunnar Staalesens populære helt Varg Veum, den smått forsofne, men idealistiske privatdetektiven fra Bergen, drar igjen på oppdrag i Radioteatret. Denne gang dreier det seg om å finne en jente som er havnet i narkotika- og prostitusjonsmiljøet i København. En sak han løser lett nok; han har hatt slike jobber før, i sin tid i Barnevernet. Men det som ligger bak den unge piken Lisa Halles nedtur i helvete viser seg å være en atskillig mer komplisert affære...

  Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 1

2. del: Da kom den vakre prins derinn. 
Lisa Halle og Peter Werner ble kjærester da hun var tretten år og han nitten. Familiene kan ikke enes om hvem av de to som førte den andre borti narkotika og det som verre er. Men Peter Werner er også forsvunnet, Veum har fått i oppdrag å finne ham, og nå har han funnet ham. Men han tviler på at noen vil takke ham for det. Minst av alt politiet...

Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 2

3. del: Og hekken vokste kjempehøy. 
En eller annen har drept Peter Werner. Var det den kvinnen som besøkte ham på hotellet? Og denne kvinnen - var hun konen til entreprenøren som Peter antagelig hadde presset penger av? Veum har bestemt seg for å se nærmere på entreprenørens virksomhet. Men mottagelsen var klar - han havner bokstavelig talt i et rotterede...

4. del: Og alle hjerter gleder seg.
Peter Werner presset flere mennesker for penger. En av dem var forfatteren av en bunke gamle brev, sentimentale minner fra en hemmelig kjærlighetsforbindelse som fikk følger. Veum har en anelse om hvem som skrev disse brevene. Det samme har Lisa, men hun ligger nå på sykehus, livstruende skadd.

Og også for Veum skal det komme til å stå mellom liv og død før saken er avsluttet. 

Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 4

De som er med: 
Varg Veum - Bjørn Wilberg Andersen 
Lisa Halle - Helga Mjeldheim 
Vigdis Halle - Janny Hoff Brekke 
Vera Werner - Wenche Kvamme 
Håkon Werner - Gjert Haga 
Nils Halle - Sigmund Sæverud 
Sverre Sørbøvåg - Trond Høvik 
Karsten Edvardsen - Sverre Røssummoen 
Irene Sørbøvåg - Merete Armand 
Bjørn Hasle - Jon Ketil Johnsen 
Ellers medvirker 
Kaare Kroppan og Arvid Ones. 

Sendt første gang i 1996.

Varg Veum - et mini-portrett

 

 

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.