NRK Meny
Normal

"Tornerose sov i hundre år"

Radioteatrets ønskereprise: "Tornerose sov i hundre år". Kriminalserie i fire deler etter Gunnar Staalesens roman. (4:4). På P1 lørdag (reprise som vanlig på P1 søndag).

Bjørn W. Andersen som Varg Veum
Foto: Eirik Brekke

1. del: Tornerose var et vakkert barn.
Gunnar Staalesens populære helt Varg Veum, den smått forsofne, men idealistiske privatdetektiven fra Bergen, drar igjen på oppdrag i Radioteatret. Denne gang dreier det seg om å finne en jente som er havnet i narkotika- og prostitusjonsmiljøet i København. En sak han løser lett nok; han har hatt slike jobber før, i sin tid i Barnevernet. Men det som ligger bak den unge piken Lisa Halles nedtur i helvete viser seg å være en atskillig mer komplisert affære...

  Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 1

2. del: Da kom den vakre prins derinn. 
Lisa Halle og Peter Werner ble kjærester da hun var tretten år og han nitten. Familiene kan ikke enes om hvem av de to som førte den andre borti narkotika og det som verre er. Men Peter Werner er også forsvunnet, Veum har fått i oppdrag å finne ham, og nå har han funnet ham. Men han tviler på at noen vil takke ham for det. Minst av alt politiet...

Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 2

3. del: Og hekken vokste kjempehøy. 
En eller annen har drept Peter Werner. Var det den kvinnen som besøkte ham på hotellet? Og denne kvinnen - var hun konen til entreprenøren som Peter antagelig hadde presset penger av? Veum har bestemt seg for å se nærmere på entreprenørens virksomhet. Men mottagelsen var klar - han havner bokstavelig talt i et rotterede...

4. del: Og alle hjerter gleder seg.
Peter Werner presset flere mennesker for penger. En av dem var forfatteren av en bunke gamle brev, sentimentale minner fra en hemmelig kjærlighetsforbindelse som fikk følger. Veum har en anelse om hvem som skrev disse brevene. Det samme har Lisa, men hun ligger nå på sykehus, livstruende skadd.

Og også for Veum skal det komme til å stå mellom liv og død før saken er avsluttet. 

Trailer "Tornerose sov i hundre år" ep. 4

De som er med: 
Varg Veum - Bjørn Wilberg Andersen 
Lisa Halle - Helga Mjeldheim 
Vigdis Halle - Janny Hoff Brekke 
Vera Werner - Wenche Kvamme 
Håkon Werner - Gjert Haga 
Nils Halle - Sigmund Sæverud 
Sverre Sørbøvåg - Trond Høvik 
Karsten Edvardsen - Sverre Røssummoen 
Irene Sørbøvåg - Merete Armand 
Bjørn Hasle - Jon Ketil Johnsen 
Ellers medvirker 
Kaare Kroppan og Arvid Ones. 

Sendt første gang i 1996.

Varg Veum - et mini-portrett

 

 

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller