Hopp til innhold

«The West Wing» gjør comeback for å få amerikanere til å stemme

Den populære TV-serien«The West Wing» – eller «Presidenten» – har samlet den originale rollebesetningen til en spesialepisode. Målet er å få amerikanske velgere til å bruke stemmeretten.

The West Wing

SAMLES IGJEN: Skuespillerne Rob Lowe, Allison Janney og Martin Sheen samles igjen i en spesialepisode av «Presidenten».

Foto: Warner Bros. Television

På det meste hadde serien 17 millioner seere i USA, mens 157.000 nordmenn i snitt per episode benket seg foran TV-skjermene for å se «The West Wing», eller «Presidenten», som serien kalles på norsk.

Nå samler serieskaper Aaron Sorkin skuespillerne bak den innflytelsesrike serien i en spesialepisode produsert av HBO Max, skriver CNN.

Målet er å samle inn penger til Michelle Obama's organisasjon «When We All Vote».

4 av 10 amerikanere stemte ikke forrige valg

Det er episoden «Hartsfield's Landing» fra sesong tre som skal gjenskapes, denne gangen på en teaterscene.

Så langt har ikke HBO Max røpet en dato for sendingen, men det blir til høsten, ifølge New York Post.

I episoden er karakteren Josh, som spilles av Bradley Withford, nervøs for de 42 stemmene som avgis i en liten by i New Hampshire.

I byen telles alle stemmene umiddelbart, og de forutsier alltid vinneren av primærvalget i New Hampshire, heter det i en melding fra HBO Max.

Organisasjonen «When We All Vote» ble stiftet for å øke valgdeltakelsen i USA. Ved forrige presidentvalg i 2016 unnlot 4 av 10 amerikanere med stemmerett å stemme, ifølge United States Election Project.

– Overraskelse!

Det er første gang på 17 år at skuespillere som Martin Sheen, Rob Lowe, Dulé Hill og Allison Janney samles igjen i det som ble beskrevet som en «braksuksess» da serien skulle lanseres i Norge.

«Overraskelse! Gleder meg til å bli med Bradley Withford, Allison Janney, Richard Schiff, Josh Malina, Dulé Hill, Rob Lowe, Nelly Moloney, Martin Sheen, Melissa Fitzgerald med flere i den viktige begivenheten» skriver skuespilleren William Duffy på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Duffy spilte karakteren Larry i alle de sju sesongene til serien. I tillegg til den originale rollebesetningen, skal flere gjestestjerner, deriblant Michelle Obama, være med i spesialsendingen.

«Presidenten» gikk på TV fra 1999–2006. Serien ble nominert og vant gjeve priser som blant annet Emmy, Golden Globe, og Peabody Awards.

Kulturstrøm

 • «That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

  En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

  Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

  Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  (NTB)

  «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet
  Foto: AP
 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.