«Stjernekamp»-anmeldelser: Musikaler og duetter

Det er duket for semifinale i «Stjernekamp», og NRKs anmelder triller terningen låt for låt.

Semifinalister Stjernekamp

Semifinaletrioen Kim Rysstad, Bilal Saab og Sondre Mulongo Nystrøm.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det står om finalebillett for Kim Rysstad, Bilal Saab og Sondre Mulongo Nystørm.

Alle de tre gjenværende deltagerne har vist gjennom konkurransen at de er gode sangere, så kveldens sjanger bør egentlig ikke by på så store problemer for noen av disse tre gutta. Derfor blir dette sannsynligvis utrolig jevnt.

NRKs anmelder Ragna Nordenborg triller terningen låt for låt.

MUSIKAL

1. Sondre Mulongo Nystrøm: «Ladies' Choice»

Fra: «Hairspray» av Marc Shaiman og Scott Wittman (2007).

Den ellers så beskjedene Sondre framfører låten kult og overbevisende, rent musikalsk. Men han er mer blid enn en pikenes Jens. Han skal være «the womanizer» slik man ser rollen i filmen, men der har han litt å gå på.

 • Terningkast: 4
Fra «Hairspray»

Fra «Hairspray»

2. Bilal Saab: «A million Dreams»

Fra «The Greatest Showman», av Benji Pasek and Justin Paul (2017).

Bilal har denne vakre låta under huden. Også han har en perfekt framføring rent musikalsk. Men han treffer likevel ikke helt når det kommer til musicalsjangeren. Han har mer å gå på når det kommer til formidling, ikke nok teater for denne anmelderen.

 • Terningkast: 3
Fra «The Greatest Showman»

Fra «The Greatest Showman»

3. Kim Rysstad: «The music of the night»

Fra: «The phantom of the opera» av Charles Hart og Andrew Lloyd Webber (1986)

Skal man være musikalartist på ekte må man være skapt for å kunne formidle de store følelsene. Her savner jeg det desperate fantomet, men det tar seg opp. Sangteknisk er det ingenting å klage på hos Kim.

 • Terningkast: 4
Fra «The Phantom of the Opera»

Fra «The Phantom of the Opera»

Oppsummering:

Etter musikaleninnslagene mangler de store høydepunktene. Håper virkelig det tar seg opp til duettene. Ellers er jeg redd deltagerne får konkurranse fra sine sangpartnere.

DUETT

1. Sondre Mulongo Nystrøm og Ulrikke Brandstorp: «Always remember us this way»

Av: Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey og Lori McKenna (2018).

Sondre og Ulrikke funker fint sammen, men mest på en gøyal kompismåte. Disse to satt ikke i gang romanserykter som Lady Gaga og Bradley Cooper gjorde på Oscar-utdelingen. Ulrikke er hakket vassere på formidling og innlevelse, men Sondre synger som vanlig fantastisk bra.

 • Terningkast: 4
Av Lady Gaga

Av Lady Gaga

2. Bilal Saab og Adam Douglas: «A change is gonna come»

Av: Sam Cooke (1964).

Den satt rett i kassa! Et skikkelig «bromance»-øyeblikk i «Stjernekamp». To karer som synger av full hals, begge med en stemmekontroll og en lekenhet som gjør denne duetten til kveldens store høydepunkt så langt. Blues og Soul er gøy og rørende når disse to gjør det på denne måten.

 • Terningkast: 6
Av Sam Cooke

Av Sam Cooke

3. Kim Rysstad og Maria Arredondo: «Come what may»

Av: David Baerwald og Kevin Gilbert (2001).

Kim synger småsurt og litt «off» i starten av denne fantastiske duetten. Han innfridde ikke helt i dette nummeret heller, dessverre selv om han blir tryggere og gjør det bedre utover i låta.

 • Terningkast: 4
Av Nicole Kidman og Ewan McGregor

Av Nicole Kidman og Ewan McGregor

Kulturstrøm

 • Swift får fremføre låtene likevel

  Taylor Swift har fått godkjennelse, fra dem som eier rettighetene til hennes tidligere album, til å framføre sangene på American Music Awards likevel. Swift skal kåres til tiårets artist under showet søndag, og før helgen skrev hun på sin twitterkonto at hun hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. Nå viser det seg at selskapet ikke har rett til å hindre Swift fra å opptre med sangene live (NTB).

  Laster Twitter-innhold
 • Åpner utstilling viet faren

  Teaterregissør Stein Winge åpner til helgen en utstilling viet kunstnerfaren Sigurd Winge og hans elev Jan Baker på Soli Brug galleri i Østfold. Winge var kjent som en banebrytende og toneangivende grafiker og viktig monumentalkunstner, ifølge galleriets pressemelding.

  Soli Brug, Østfold
  Foto: Rainer Prang / NRK