NRK Meny
Normal

"Rock and Roll Music"

The Beatles hadde "Rock and Roll Music" på repertoaret allerede da de spilte på Indra og Kaiserkeller i Hamburg tidlig på 1960-tallet.

Hør: Historien bak Rock and Roll Music

Fordi The Beatles var slitne av all turneringen og studiojobbingen, valgte de å spille inn flere av deres gamle favoritter på plata "Beatles for Sale", også "Rock and Roll Music".

"Rock and Roll Music" med The Beatles ble så og si like (om ikke mer) populær som originalen med Chuck Berry, og ble også en av Norges mest solgte singler i 1964.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, piano

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Akustisk gitar

Ringo Starr: Trommer

George Martin: Piano

Hør: Historien bak Rock and Roll Music

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3