Hopp til innhold

«Pokémon-Grande» vekker verdens interesse

Medier verden over har hengt seg opp i at Trine Skei Grande ble fersket i Pokémon-spillingen under forsvarshøringen tidligere denne uken.

Trine Skei Grande tatt på fersken i å spille Pokémon Go.

FÅR INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Trine Skei Grande får omtale verden over etter at hun spilte Pokémon Go mens hun var på jobb.

– Oops, skriver Indian Express om venstrelederens Pokémon-jakt.

Skei Grande spiller Pokémon

POKÉMON-JAKT: Verden har lagt merke til Skei Grandes telefonvaner.

Foto: Stortinget

Under onsdagens åpne høring om Forsvarets langtidsplan i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, benyttet Venstre-leder Trine Skei Grande sjansen til å jakte på pokémons.

Til VG sa politikeren at hun sluttet med spillingen i pausen, fordi noen følte seg støtt.

– Men noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like. Det har kommet fram mer oppsiktsvekkende ting i høringen enn dette, sier Venstre-lederen til riksavisa.

Mens pokémon-omtalen i Norge roet seg samme dag, har den nå blusset opp i internasjonale medier.

– Kjendiser og politikere over hele verden er besatt av Pokémon Go. En norsk politiker er den siste som slutter seg til saueflokken, skriver Indian Express.

CNNs video av den spillende politikeren ble i løpet av ni timer sett over en halv million ganger.

Britiske Daily Mail skriver at Skei Grande ble anklaget for å ikke ta Norges sikkerhet seriøst.

Omtale av Skei Grandes pokémon-spilling

I BRITISKE MEDIER: Slik skildres Trine Skei Grandes pokémon-jakt i britiske medier.

Foto: Daily Mail / Skjermdump

Også ABC, Tech 2, The Local, News in English og CTV News er blant mediene som har omtalt Venstre-lederens monsterjakt.

Ifølge ABC har flere land i Sørøst-Asia, deriblant Filippinene, nå forbudt offentlig ansatte å spille Pokémon Go i arbeidstiden fordi mobilspillingen har gått ut over produktiviteten.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.