Hopp til innhold

Trine Skei Grande spilte Pokémon Go under forsvarshøring: – Respektløst

Venstre-leder Trine Skei Grande jaktet pokémons under den åpne høringen om Forsvarets langtidsplan i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, melder VG.

Venstre-leder Trine Skei Grande jaktet pokemons under den åpne høringen om Forsvarets langtidsplan i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, melder VG.

Venstre-leder Trine Skei Grande spiller Pokémon Go under høringen om Forsvaret onsdag.

Da Stortingets utenriks- og forsvarskomite onsdag var samlet for å diskutere Forsvarets langtidsplan, reagerte flere av dem som så på direktesendingen at Venstre-lederens oppmerksomhet tilsynelatende var rettet mot mobilen og spillet Pokémon Go, melder NTB.

I pausen sier Skei Grande til VG at hun har avsluttet spillingen, siden noen ble støtt.

– Men noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like. Det har kommet fram mer oppsiktsvekkende ting i høringen enn dette, sier Venstre-lederen til riksavisa.

– Meningsløst

Halvar Rønneberg, Frp Andøy

Gruppeleder for Frp i Andøy, Halvar Rønneberg, reagerer på Pokémon spillingen.

Foto: Tony Gulla Sivertsen, Andøyposten

Gruppeleder for Frp i Andøy, Halvar Rønneberg, er én av dem som har uttrykt en viss frustrasjon over Pokémon Go-spillingen på Facebook.

– Dette er rett og slett respektløst å sitte og spille Pokémon under en så alvorlig sak. Det er meningsløst, og vitner om mangel på respekt overfor velgere og de som er på Stortinget i dag for å fremlegge et viktig budskap, sier Rønneberg til NRK.

Rønneberg har videre forventninger til at Stortingspolitikerne hører på de innsigelsene som kommer, og at man ettergår tallmaterialet som noen mener inneholder alvorlige feil.

– Rullebanen på Andøya er kostnadsberegnet til nærmere tre milliarder. Det er galskap. Jeg forventer at man går nærmere igjennom tallene, og kontrollerer at de er riktig.

Direktesending

I dag drøftes Forsvarets langtidsplan i en åpen høring i Stortingets forsvarskomite. Flere av forslagene i planen har store konsekvenser for kommuner i Nord-Norge. Derfor møter også hele 35 representanter fra nord opp for å påvirke stortingspolitikerne.

Du kan følge NRKs direktesending her.