«Diesel» skaper rocksyndikat

Kvinesdal Rockfestival bytter navn til Norway Rock. Med Morten «Diesel» Dahl i spissen skal de skape Norges største rockfestival og samler flere rockaktører under samme paraply.

Morten Diesel Dahl, TNT

Morten «Diesel» Dahl, kjent som trommeslager i TNT, er den sentrale mannen i det nye rocksyndikatet og festivalen Norway Rock.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

TNT, Morten Diesel Dahl

Morten «Diesel» Dahl er best kjent som trommis i TNT.

Foto: Preassagovva

Les også: Vil rocke Norge

Festival-Norge er for alvor i ferd med å begynne å bevege på seg igjen. Og en av festivalene startet det nye året med å skifte navn.

Hemmelig investor

Det er selskapet RockPartner Entertainment og en hemmelig investor i produksjonsselskapet Tort & Svie Productions som nå forener krefter med Kvinesdal Rock Festival og skaper Norway Rock Festival .

Norway Rock Festival

I 2008 blir det tredje året det arrangeres rockefestival i Kvinesdal.

Foto: Norway Rock Festival

Festivalen er tydelig inspirert av suksessen Sweden Rock som trekker over 30.000 publikummere til sine konserter, og gründerne håper å kunne skape Norges største rockfestival på Sørlandet.

Edderkoppen «Diesel»

I følge adresseavisen gjøres bookingen til festivalen av Norway Rock Agency - som fortsatt også fungerer under det gamle navnet Rockpartner Entertainment, med Morten «Diesel» Dahl som daglig leder. Dette selskapet står også som booker av band til for eksempel Trondheim Rockfæst med Def Leppard som hovedattraksjon i sommer.

I tillegg har det trondheimsbaserte magasinet Monster Magazine skiftet navn til Norway Rock Magazine. Her er det Morten «Diesel» Dahl som står som ansvarlig utgiver, mens Geir Larssen er ansvarlig redaktør

Mange band booket

Norway Rock Festival blir arrangert 11. til 13. juli og har allerede booket Lemmy Kilminster og Motörhead, i tillegg til tyske Helloween, svenske Soilwork, danske Volbeat, engelske The Quireboys og norske Audrey Horne og Backstreet Girls.

Flere band vil bli annonsert i løpet av vinteren. 

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix