NRK Meny
Normal

«Diesel» skaper rocksyndikat

Kvinesdal Rockfestival bytter navn til Norway Rock. Med Morten «Diesel» Dahl i spissen skal de skape Norges største rockfestival og samler flere rockaktører under samme paraply.

Morten Diesel Dahl, TNT

Morten «Diesel» Dahl, kjent som trommeslager i TNT, er den sentrale mannen i det nye rocksyndikatet og festivalen Norway Rock.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

TNT, Morten Diesel Dahl

Morten «Diesel» Dahl er best kjent som trommis i TNT.

Foto: Preassagovva

Les også: Vil rocke Norge

Festival-Norge er for alvor i ferd med å begynne å bevege på seg igjen. Og en av festivalene startet det nye året med å skifte navn.

Hemmelig investor

Det er selskapet RockPartner Entertainment og en hemmelig investor i produksjonsselskapet Tort & Svie Productions som nå forener krefter med Kvinesdal Rock Festival og skaper Norway Rock Festival .

Norway Rock Festival

I 2008 blir det tredje året det arrangeres rockefestival i Kvinesdal.

Foto: Norway Rock Festival

Festivalen er tydelig inspirert av suksessen Sweden Rock som trekker over 30.000 publikummere til sine konserter, og gründerne håper å kunne skape Norges største rockfestival på Sørlandet.

Edderkoppen «Diesel»

I følge adresseavisen gjøres bookingen til festivalen av Norway Rock Agency - som fortsatt også fungerer under det gamle navnet Rockpartner Entertainment, med Morten «Diesel» Dahl som daglig leder. Dette selskapet står også som booker av band til for eksempel Trondheim Rockfæst med Def Leppard som hovedattraksjon i sommer.

I tillegg har det trondheimsbaserte magasinet Monster Magazine skiftet navn til Norway Rock Magazine. Her er det Morten «Diesel» Dahl som står som ansvarlig utgiver, mens Geir Larssen er ansvarlig redaktør

Mange band booket

Norway Rock Festival blir arrangert 11. til 13. juli og har allerede booket Lemmy Kilminster og Motörhead, i tillegg til tyske Helloween, svenske Soilwork, danske Volbeat, engelske The Quireboys og norske Audrey Horne og Backstreet Girls.

Flere band vil bli annonsert i løpet av vinteren. 

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold