Normal

«Diesel» skaper rocksyndikat

Kvinesdal Rockfestival bytter navn til Norway Rock. Med Morten «Diesel» Dahl i spissen skal de skape Norges største rockfestival og samler flere rockaktører under samme paraply.

Morten Diesel Dahl, TNT

Morten «Diesel» Dahl, kjent som trommeslager i TNT, er den sentrale mannen i det nye rocksyndikatet og festivalen Norway Rock.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

TNT, Morten Diesel Dahl

Morten «Diesel» Dahl er best kjent som trommis i TNT.

Foto: Preassagovva

Les også: Vil rocke Norge

Festival-Norge er for alvor i ferd med å begynne å bevege på seg igjen. Og en av festivalene startet det nye året med å skifte navn.

Hemmelig investor

Det er selskapet RockPartner Entertainment og en hemmelig investor i produksjonsselskapet Tort & Svie Productions som nå forener krefter med Kvinesdal Rock Festival og skaper Norway Rock Festival .

Norway Rock Festival

I 2008 blir det tredje året det arrangeres rockefestival i Kvinesdal.

Foto: Norway Rock Festival

Festivalen er tydelig inspirert av suksessen Sweden Rock som trekker over 30.000 publikummere til sine konserter, og gründerne håper å kunne skape Norges største rockfestival på Sørlandet.

Edderkoppen «Diesel»

I følge adresseavisen gjøres bookingen til festivalen av Norway Rock Agency - som fortsatt også fungerer under det gamle navnet Rockpartner Entertainment, med Morten «Diesel» Dahl som daglig leder. Dette selskapet står også som booker av band til for eksempel Trondheim Rockfæst med Def Leppard som hovedattraksjon i sommer.

I tillegg har det trondheimsbaserte magasinet Monster Magazine skiftet navn til Norway Rock Magazine. Her er det Morten «Diesel» Dahl som står som ansvarlig utgiver, mens Geir Larssen er ansvarlig redaktør

Mange band booket

Norway Rock Festival blir arrangert 11. til 13. juli og har allerede booket Lemmy Kilminster og Motörhead, i tillegg til tyske Helloween, svenske Soilwork, danske Volbeat, engelske The Quireboys og norske Audrey Horne og Backstreet Girls.

Flere band vil bli annonsert i løpet av vinteren. 

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.