NRK Meny
Normal

«Despacito» forbi Bieber - tidenes mest streamede

Luis Fonsis og Daddy Yankees «Despacito» har slått Justin Biebers «Sorry» på lista over de mest streamede sangene noensinne.

Despacito

NY REKORD: «Despacito» ligger høyest på lista over verdens mest streamede låter.

Foto: Sergi Alexander / AFP

Kun seks måneder etter at låta ble sluppet, er den nå blitt verdens mest streamede låt med over 4,6 milliarder avspillinger på forskjellige plattformer, melder BBC.

Låten toppet raskt spillelistene i Latin-Amerika da den ble gitt ut i januar, og fikk sin internasjonale suksess etter at Justin Bieber la til et engelsk vers i en ny versjon av låta, «Despacito Remix».

Nå har låten toppet listene i 45 forskjellige land og er den første latinamerikanske låten som har fått så stor oppmerksomhet.

– Det som skjedde med denne sangen er uvirkelig, jeg ville bare få folk til å danse, sier den spansktalende sangeren ifølge BBC.

Han sier videre at det er ved hjelp av streaming at mennesker i alle verdens deler har fått høre musikken hans.

– Det er virkelig en ære at «Despacito» nå er den mest streamede sangen i historien.

Låta «Despacito» ligger nå øverst på listen over verdens mest streamede sanger, etterfulgt av Justin Biebers Sorry, med 4,38 milliarder treff og Ed Sheeran med 4,07 milliarder.

Listen har lagt sammen antall avspillinger fra de største musikkplattformene Spotify, Tidal, Apple Muisic og Youtube.

På Youtube har «Despacito» klatrer seg opp på listene, og ligger nå på fjerdeplass. Kun Wiz Khalifas «See You Again», Psys «Gangnam Style» og Justin Biebers «Sorry» ligger over.

De tre mest streamede låtene:

Artist

Låt

Avspillinger

Luis Fonsi

Despacito (ft. Daddy Yankee og Justin Bieber)

4,6 miliarder

Justin Bieber

Sorry

4,38 milliarder

Ed Sheeran

Shape of You

4,07 milliarder

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.

 • Vil bli kvitt villsvinet

  Det er politisk enighet om at villsvinet er uønsket i norsk natur. Det skriver Nationen. SVs Karin andersen sier at villsvinet er en fremmed art i norsk natur som skal bekjempes. FRPs Morten Ørsahl Johansen oppforder til intensiv jakt hele året.

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix