Hopp til innhold

«Dama til» utsettes på grunn av sykdom

Produksjonen av «Dama til» med Live Nelvik utsettes til over nyttår fordi programlederen har ryggproblemer.

Dama til

DAMA TIL UTSI: En av mange menn som Live Nelvik prøver ut i neste sesong av «Dama til» er den tidligere ransdømte tanaværingen Svein-Eirik Utsi.

Foto: Mona Wold, NRK

NRK er godt i gang med produksjonen av andre sesong med realitydokumentarserien «Dama til» med Live Nelvik.

Men nå må produksjonen utsettes i minst et halvt år. Grunnen er at programleder Live Nelvik har fått prolaps i ryggen.

– Det går ikke så bra med ryggen. Men psyken er veldig bra, sier en munter Live Nelvik til NRK.no.

– Hva har skjedd?

– Jeg har fått prolaps i ryggen. Det er ikke på grunn av alderdom, men et resultat av en serie uheldige hendelser…

Håkon Moslet

TVILER IKKE: Ung-sjef Håkon Moslet i NRK sier at redaksjonen aldri vurderte å erstatte Live Nelvik som programleder.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nelvik forsikrer seerne om at hun kommer tilbake på skjermen snart.

– Det er ikke ideelt å ha en programleder haltende rundt i fotformsko. Så da ble vi enige om at jeg skal bli frisk. Noe jeg kommer til å bli, sier programlederen.

Vurderte aldri noen andre

Ifølge sjef for NRK Ung, Håkon Moslet, kommer ikke utsettelsen til å gå ut over kvaliteten på programmet i særlig stor grad.

– Det er litt tidlig å si. Veldig mye av jobben er gjort, som booking og manus. I utgangspunktet håper vi å gjenoppta tidlig neste år. For seeren betyr det bare at det kommer litt senere på TV, sier Moslet.

Det var heller aldri aktuelt å hente inn noen ny programleder, hverken for Moslets eller Nelviks del.

– Vi vurderte aldri å backe ut. Hun er kjempemotivert. Det har vært noen magiske møter mellom henne og hennes dater allerede, sier han.

Dama til

SPORTSBIL: Live Nelvik rakk å prøve å være dama til John Arne Riise før hun pådro seg prolaps.

Foto: Mona Wold, NRK

– Noen har litt kjærlighetssorg

Han sier at ett av programmene allerede er spilt inn, mens tre andre er påbegynt. Det har allerede kommet frem at fotballspiller John Arne Riise og tidligere ransmann Sven-Eirik Utsi skal få prøve seg som Lives kjæreste.

– Kjærestene mine er godt ivaretatt. Noen har litt kjærlighetssorg, men jeg har understreket at vi tar opp forholdet etter nyttår, sier Nelvik.

– Den eneste måten dette kommer til å påvirke seerne på er at jeg kanskje har fått litt lengre hår. Men det kan jeg klippe.

Leo Ajkic er typen til arbeidsminister Anniken Huitfeldt og sjekker ut hvordan det er å være kjæresten til en av landets aller mektigste kvinner. Hvor flørtete er hun, og får Leo være romantisk med henne på jobb, eller må hun alltid være proff? Og hvordan går det når han tar henne med på pokerlag med kompisene sine, eller når hun blir utfordret på ting hun ikke vil være med på? Sesong 1.(8:8)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.