«Dama til» utsettes på grunn av sykdom

Produksjonen av «Dama til» med Live Nelvik utsettes til over nyttår fordi programlederen har ryggproblemer.

Dama til

DAMA TIL UTSI: En av mange menn som Live Nelvik prøver ut i neste sesong av «Dama til» er den tidligere ransdømte tanaværingen Svein-Eirik Utsi.

Foto: Mona Wold, NRK

NRK er godt i gang med produksjonen av andre sesong med realitydokumentarserien «Dama til» med Live Nelvik.

Men nå må produksjonen utsettes i minst et halvt år. Grunnen er at programleder Live Nelvik har fått prolaps i ryggen.

– Det går ikke så bra med ryggen. Men psyken er veldig bra, sier en munter Live Nelvik til NRK.no.

– Hva har skjedd?

– Jeg har fått prolaps i ryggen. Det er ikke på grunn av alderdom, men et resultat av en serie uheldige hendelser…

Håkon Moslet

TVILER IKKE: Ung-sjef Håkon Moslet i NRK sier at redaksjonen aldri vurderte å erstatte Live Nelvik som programleder.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nelvik forsikrer seerne om at hun kommer tilbake på skjermen snart.

– Det er ikke ideelt å ha en programleder haltende rundt i fotformsko. Så da ble vi enige om at jeg skal bli frisk. Noe jeg kommer til å bli, sier programlederen.

Vurderte aldri noen andre

Ifølge sjef for NRK Ung, Håkon Moslet, kommer ikke utsettelsen til å gå ut over kvaliteten på programmet i særlig stor grad.

– Det er litt tidlig å si. Veldig mye av jobben er gjort, som booking og manus. I utgangspunktet håper vi å gjenoppta tidlig neste år. For seeren betyr det bare at det kommer litt senere på TV, sier Moslet.

Det var heller aldri aktuelt å hente inn noen ny programleder, hverken for Moslets eller Nelviks del.

– Vi vurderte aldri å backe ut. Hun er kjempemotivert. Det har vært noen magiske møter mellom henne og hennes dater allerede, sier han.

Dama til

SPORTSBIL: Live Nelvik rakk å prøve å være dama til John Arne Riise før hun pådro seg prolaps.

Foto: Mona Wold, NRK

– Noen har litt kjærlighetssorg

Han sier at ett av programmene allerede er spilt inn, mens tre andre er påbegynt. Det har allerede kommet frem at fotballspiller John Arne Riise og tidligere ransmann Sven-Eirik Utsi skal få prøve seg som Lives kjæreste.

– Kjærestene mine er godt ivaretatt. Noen har litt kjærlighetssorg, men jeg har understreket at vi tar opp forholdet etter nyttår, sier Nelvik.

– Den eneste måten dette kommer til å påvirke seerne på er at jeg kanskje har fått litt lengre hår. Men det kan jeg klippe.

Leo Ajkic er typen til arbeidsminister Anniken Huitfeldt og sjekker ut hvordan det er å være kjæresten til en av landets aller mektigste kvinner. Hvor flørtete er hun, og får Leo være romantisk med henne på jobb, eller må hun alltid være proff? Og hvordan går det når han tar henne med på pokerlag med kompisene sine, eller når hun blir utfordret på ting hun ikke vil være med på? Sesong 1.(8:8)

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump