NRK Meny
Normal

«Børning 2» satte rekord

Filmen «Børning 2» fenger. Over 207.800 kinogjengere har sett filmen hittil og i helgen ble den sett av 114.000.

Berger Børning 2-bilene

Over 200.000 har sett «Børning 2» etter premieren.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

«Børning 2» satte rekord på åpningsdagen. Hele 55.000 kinogjengere ville få med seg filmen på premieredagen onsdag i forrige uke. Siden da er filmen hittil sett av over 200.000 på under en uke.

Filmen fikk en firer i terningkast fra NRK, men bare en toer fra Dagbladets anmelder.

Børning 2 Anders

Børning 2 med høye kinotall

Foto: Emilie Vatnøy / NRK

114.000 så filmen i helgen. Det er ikke rekord for en kinohelg, for både «KonTiki» og «Kongens Nei» hadde høyere tall i løpet av premierehelgen.

Men filmen er inne på kinotoppen over norske filmer som har gjort det bra.

«Kongens Nei» er hittil sett av litt over 500.000 i løpet av de fire ukene den har gått på kino. «Børning 2» plasserer seg fint i toppen med over 200.000 kinogjengere i løpet av bare en uke. Den kan derfor bli blant de norske filmene med høyest kinotall i år.

– Filmen har hatt fantastisk resultat så langt, sier Guttorm Petterson i Film og Kino til NRK.

Fart og spenning

Actionkomedien er full av fart og spenning og halsbrekkende bilstunts. Også den første Børning-filmen fikk svært høye kinotall i den perioden den ble vist på kino. Den ble sett av over 382.000 mennesker. Det ser ut til at oppfølgeren også kommer til å få det.

Flere av Norges mest kjente skuespillere spiller i action-komedien, som Anders Baasmo Christansen, Otto Jespersen og Sven Nordin.

Kulturstrøm

 • «Kattekrigerne» blir tegneserie

  Bokserien «Kattekrigerne» blir , sier forlaget Juritzen som har gitt ut fantasybøkene siden 2013, melder NTB. Skrivekollektivet Erin Hunter lager serien. Det består av forfattere fra blant annet England, Skottland og USA. I Norge har bøkene solgt 200.00 eksemplarer, og er med det en av de største boksuksessene for barn. Bøkene er utgitt i over 30 land.

  Kattekrigerne
  Foto: Juritzen jr. / NTB Tema
 • Kjent rapper skutt og drept i Miami

  Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

  Laster Twitter-innhold