Hopp til innhold

«Bergtatt»

Gled deg til resultatet av Ingvar Ambjørnsens tekst og Erik Poppes regi. Hørespillet Bergtatt er en sterk historie om sårbarhet og ensomhet.

Bergtatt
Foto: colourbox.com / colourbox.com

Vi møter Martin og Else, et søskenpar som er på veg over fjellet, sammen med hennes sønn. De skal overnatte på hotell, hvor de forsøker å innta et godt måltid.

Samtidig utstpiller det seg dramatiske scener utenfor restaurantens vinduer. En basehopper henger ned fra fjellveggen på den andre siden av dalen. han holder på å dø, og redningsmannskapene kjemper en desperat kamp mot klokken og mørket som etterhvert faller på.

Kvinnen, mannen og barnet er inne i varmen, trygge rundt bordet. Men det er ikke harmoni som preger dem. Kvinnen må overlate sønnen til broren for en tid, og de er usikre på hverandre. Usikre på verden.

Sårbarhet, ensomhet og den tynne hinnen som skiller oss fra katastrofen går igjen i Ingvar Amjørnsens forfatterskap. Sånn er det også i dette intense dramaet fra Radioteaterdebutantene Ingvar Amjørnsen og Erik Poppe.

LES INTERVJU MED POPPE OG AMBJØRNSEN: Skal bergta radiolytterne

Bergtatt:

Produsent: Steinar Berthelsen.
Produksjonsleder: Camilla Liby Clausen.
Lyddesign: Wenche Ødegaard.
Regi: Erik Poppe.

De som er med:

Martin: Ingar Helge Gimle
Else: Marianne Mørk Larsen
Gjedde: Trond Høvik
Bartender: Anderz Eide
Hovmester: Axel Aubert
Resepsjonist: Silje Marie Korsnes
TV-2 stemme: Rune Hekkelstrand

Ellers medvirker:

Vidar Magnussen, Gard F. Knudstad, Pål Rønning, Marius Riisnæs,
Sebastian Lien og Sondre Berglund.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.