NRK Meny
Normal

«Bergtatt»

Gled deg til resultatet av Ingvar Ambjørnsens tekst og Erik Poppes regi. Hørespillet Bergtatt er en sterk historie om sårbarhet og ensomhet.

Bergtatt
Foto: colourbox.com / colourbox.com

Vi møter Martin og Else, et søskenpar som er på veg over fjellet, sammen med hennes sønn. De skal overnatte på hotell, hvor de forsøker å innta et godt måltid.

Samtidig utstpiller det seg dramatiske scener utenfor restaurantens vinduer. En basehopper henger ned fra fjellveggen på den andre siden av dalen. han holder på å dø, og redningsmannskapene kjemper en desperat kamp mot klokken og mørket som etterhvert faller på.

Kvinnen, mannen og barnet er inne i varmen, trygge rundt bordet. Men det er ikke harmoni som preger dem. Kvinnen må overlate sønnen til broren for en tid, og de er usikre på hverandre. Usikre på verden.

Sårbarhet, ensomhet og den tynne hinnen som skiller oss fra katastrofen går igjen i Ingvar Amjørnsens forfatterskap. Sånn er det også i dette intense dramaet fra Radioteaterdebutantene Ingvar Amjørnsen og Erik Poppe.

LES INTERVJU MED POPPE OG AMBJØRNSEN: Skal bergta radiolytterne

Bergtatt:

Produsent: Steinar Berthelsen.
Produksjonsleder: Camilla Liby Clausen.
Lyddesign: Wenche Ødegaard.
Regi: Erik Poppe.

De som er med:

Martin: Ingar Helge Gimle
Else: Marianne Mørk Larsen
Gjedde: Trond Høvik
Bartender: Anderz Eide
Hovmester: Axel Aubert
Resepsjonist: Silje Marie Korsnes
TV-2 stemme: Rune Hekkelstrand

Ellers medvirker:

Vidar Magnussen, Gard F. Knudstad, Pål Rønning, Marius Riisnæs,
Sebastian Lien og Sondre Berglund.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).