"And I Love Her"

Paul McCartney skrev overraskende få låter i 1964, og mye av grunnen til det var ei ung jente han hadde forelska seg i.

Hør:

Historien bak And I Love Her

Da Paul McCartney skrev "And I Love Her", var han med å skrive et lite stykke pophistorie. Låta var en av de første poplåtene som hadde tittelen hentet fra et vers.

Låta er signert Lennon-McCartney, men det var i hovedsak Paul McCartney som skrev den. John Lennon bidro til det 8 takter lange mellomverset.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Akustisk gitar

George Harrison: Akustisk gitar

Ringo Starr: Bongotrommer og rytmepinner

Hør: Historien bak And I Love Her

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.