Hopp til innhold

– Virker som det kan bli skummelt

Intens «House of Cards»-trailer legger opp til dramatisk sesong.

4. mars er det duket for fjerde sesong av den populære Netflix-serien «House of Cards».

Denne ferske traileren av den politiske dramaserien viser hvordan ting har spisset seg til mellom for Frank Underwood fra der serien slapp sist i fjor, midt oppi en valgkamp som avgjør om førstnevnte får bli i Det hvite hus.

Nye skuespillere denne sesongen inkluderer Neve Campbell og svensk-amerikanske Joel Kinnaman, tidligere kjent fra «Snabba Cash».

– Mye intensitet

– Her er det penger, politikk, sex og sigaretter som vi er vant med i «House of Cards», sier Filmpolitiets Sigurd Vik.

Sigurd Vik

Filmpolitiets Sigurd Vik

Foto: Martin Aas / P3

– Men det er nytt at de bruker musikk og klipp til å skape spenning, det virker nesten som det kan bli skummelt. Det er mye intensitet i traileren.

I de første klippene observerte han flere ting han synes kan virke positivt for den kommende sesongen.

– Leting i navnelister er alltid en god ting når det gjelder politisk thriller. Det viser som oftest at noen leter etter noe grums, som tilsier at det ikke bare blir sex og drap denne gangen, sier Vik.

Terningkast fire til forrige sesong

I hans anmeldelse av seriens tredje sesong rullet han fire øyne på terningen. Han er usikker på hvor annerledes det blir denne gangen.

– Serien mistet ett av sine sterkeste kort da Frank ikke lenger var en underdog. Kampen om å beholde makten er ikke alltid like spennende, så det blir spennende å se om de får inn nytt liv, men det ser ut som det fortsetter som før, sier han.

Ifølge Entertainment Weekly er det allerede blitt gitt tommel opp for å lage en femte sesong som kommer i 2017, da uten serieskaper Beau Willimon.

Kulturstrøm

 • Politiet etterforskar trugsel mot J. K. Rowling etter Rushdie-tweet

  Politiet i Scotland etterforskar ei melding om trugslar retta mot forfattar J. K. Rowling etter at ho la ut ei fordømmande melding om knivstikkinga av forfattar Salman Rushdie på Twitter. Det melder Reuters.

  Harry Potter-forfattaren skreiv at ho følte seg veldig kvalm etter at ho høyrde om knivstikkinga, og at ho håpa det vil gå bra med Rushdie. Ein brukar svarte «Ikkje bekymra deg, du er neste».

  Seinare tvitra ho at Twitter ikkje meinte at meldinga var i strid med deira retningslinjer, og deretter at politiet var involvert i saka.

  J.K. Rowling tvitrer: Feeling very sick right now. Let him be ok. 
Anonymisert bruker svarer: Don't worry you are next
  Foto: Skjermdump / Twitter
 • Rushdies bøker på salgstoppen igjen

  Knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie har utløst fornyet interesse rundt bøkene hans, som nå inntar toppen på salgslistene.

  Ulike utgaver av Rushdies bok «Sataniske vers» fra 1988 – en bok som av iranske ledere er blitt anklaget for å være blasfemisk og som har utløst oppfordringer til å drepe ham – inntok lørdag de tre øverste plassene på Amazons «Movers & Shakers»-liste. (NTB)