– Virker som det kan bli skummelt

Intens «House of Cards»-trailer legger opp til dramatisk sesong.

4. mars er det duket for fjerde sesong av den populære Netflix-serien «House of Cards».

Denne ferske traileren av den politiske dramaserien viser hvordan ting har spisset seg til mellom for Frank Underwood fra der serien slapp sist i fjor, midt oppi en valgkamp som avgjør om førstnevnte får bli i Det hvite hus.

Nye skuespillere denne sesongen inkluderer Neve Campbell og svensk-amerikanske Joel Kinnaman, tidligere kjent fra «Snabba Cash».

– Mye intensitet

– Her er det penger, politikk, sex og sigaretter som vi er vant med i «House of Cards», sier Filmpolitiets Sigurd Vik.

Sigurd Vik

Filmpolitiets Sigurd Vik

Foto: Martin Aas / P3

– Men det er nytt at de bruker musikk og klipp til å skape spenning, det virker nesten som det kan bli skummelt. Det er mye intensitet i traileren.

I de første klippene observerte han flere ting han synes kan virke positivt for den kommende sesongen.

– Leting i navnelister er alltid en god ting når det gjelder politisk thriller. Det viser som oftest at noen leter etter noe grums, som tilsier at det ikke bare blir sex og drap denne gangen, sier Vik.

Terningkast fire til forrige sesong

I hans anmeldelse av seriens tredje sesong rullet han fire øyne på terningen. Han er usikker på hvor annerledes det blir denne gangen.

– Serien mistet ett av sine sterkeste kort da Frank ikke lenger var en underdog. Kampen om å beholde makten er ikke alltid like spennende, så det blir spennende å se om de får inn nytt liv, men det ser ut som det fortsetter som før, sier han.

Ifølge Entertainment Weekly er det allerede blitt gitt tommel opp for å lage en femte sesong som kommer i 2017, da uten serieskaper Beau Willimon.

Kulturstrøm