Hopp til innhold

– Virker som det kan bli skummelt

Intens «House of Cards»-trailer legger opp til dramatisk sesong.

4. mars er det duket for fjerde sesong av den populære Netflix-serien «House of Cards».

Denne ferske traileren av den politiske dramaserien viser hvordan ting har spisset seg til mellom for Frank Underwood fra der serien slapp sist i fjor, midt oppi en valgkamp som avgjør om førstnevnte får bli i Det hvite hus.

Nye skuespillere denne sesongen inkluderer Neve Campbell og svensk-amerikanske Joel Kinnaman, tidligere kjent fra «Snabba Cash».

– Mye intensitet

– Her er det penger, politikk, sex og sigaretter som vi er vant med i «House of Cards», sier Filmpolitiets Sigurd Vik.

Sigurd Vik

Filmpolitiets Sigurd Vik

Foto: Martin Aas / P3

– Men det er nytt at de bruker musikk og klipp til å skape spenning, det virker nesten som det kan bli skummelt. Det er mye intensitet i traileren.

I de første klippene observerte han flere ting han synes kan virke positivt for den kommende sesongen.

– Leting i navnelister er alltid en god ting når det gjelder politisk thriller. Det viser som oftest at noen leter etter noe grums, som tilsier at det ikke bare blir sex og drap denne gangen, sier Vik.

Terningkast fire til forrige sesong

I hans anmeldelse av seriens tredje sesong rullet han fire øyne på terningen. Han er usikker på hvor annerledes det blir denne gangen.

– Serien mistet ett av sine sterkeste kort da Frank ikke lenger var en underdog. Kampen om å beholde makten er ikke alltid like spennende, så det blir spennende å se om de får inn nytt liv, men det ser ut som det fortsetter som før, sier han.

Ifølge Entertainment Weekly er det allerede blitt gitt tommel opp for å lage en femte sesong som kommer i 2017, da uten serieskaper Beau Willimon.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.