– Virkeligheten er nå mer ekstrem enn House of Cards

LONDON (NRK): Skuespillerne fra den populære Netflix-serien «House Of Cards» mener den amerikanske valgkampen overgår det meste av hva de gjør i serien. De tror en Donald Trump i manus ville blitt for mye.

House Of Cards - sesong 4

Den skruppelløse Francis Underwood (spilt av Kevin Spacey) er tilbake, men nå ser virkeligheten ut til å overgå fiksjonen i følge hans medskuespillere.

Foto: David Giesbrecht / Netflix

Mens det går hardt for seg i kampen om å bli presidentkandidater i USA, går det også hardt for seg når den fjerde sesongen av «House Of Cards» dukker opp. Men virkeligheten er denne gang kanskje tøffest.

Ville ikke trodd på en Trump i serien

NRK møter skuespillerne Michael Kelly og Neve Campbell i lokalene til Netflix i London. Kelly er veletablert i rollen som stabssjef Doug Stamper for president Francis Underwood (spilt av Kevin Spacey). Neve Campbell er ny i serien, og dukker opp som innleid pr-rådgiver for Claire Underwood (spilt av Robin Wright). Førstedamen har nemlig også store politiske ambisjoner i denne sesongen.

House of Cards sesong 4

Michael Kelly sier han tror folk ville ha reagert dersom de hadde skrevet inn en figur som Donald Trump i serien. Her intervjues han av NRK i London.

Foto: NRK

Når NRK spør om hvordan det blir å lansere sesong 4 på nettopp dette tidspunktet, ler Kelly rått.

– Jeg synes det er så morsomt av det ikke er vi som er villest lenger (ler mer), men det som faktisk skjer i politikken i landet vårt.

– Dere mangler bare en Trump?

– Hvis vi forsøkte å skrive ham inn i serien, og han ikke eksisterte fra før av, ville folk si at vi hadde gått for langt, at det ble for mye galskap, sier Kelly og ler enda litt til.

House of Cards - sesong 4

Førstedame Claire Underwood (Robin Wright) tørster etter politisk makt i sesong 4 av House Of Cards. Hun får hjelp av pr-rådgiveren Leann Harvey (Neve Campbell).

Foto: David Giesbrecht / Netflix

Skremt av hjemlig politikk

Også Neve Campbell lar seg fascinere av all oppmerksomheten rundt nominasjonene.

– Akkurat nå er det på alle TV-kanaler, både i Amerika og i verden. Folk er opptatt av det og følger med. Men det er litt skremmende det som skjer, særlig noen av de som er kandidater, sier hun..

House of Cards - sesong 4

Neve Campbell er nytt fjes i House Of Cards, som den utspekulerte PR-rådgiveren Leann Harvey. Hun sier hun er skremt av amerikansk politikk om dagen.

Foto: NRK

Campbell har selv vært fan av serien i åresvis, men har spilt andre typer roller, deriblant «Scream»- filmene.

Den forrige sesongen endte med fullt brudd mellom presidenten og førstedamen midt i en krevende valgkamp, nå øker komflikten ytterligere, ikke uten hjelp fra Campbell og Kellys rollefigurer.

House of Cards - sesong 4

Mye står på spill for president Francis Underwood (Kevin Spacey) i sesong 4. Men hans aldri hvilende stabssjef Doug Stamper (Michael Kelly) har stadig nye triks i ermet.

Foto: David Giesbrecht / Netflix

Politikerne elsker serien

Dagen før NRK møtte skuespeillerne, var det kick-off i USA hvor både politkere, rådgivere og skuespillere møttes. Blant de som var stede var preisdent Obamas gamle rådigver, Valerie Jarret.

– Det er interessant å se hvor godt de følger serien, de elsker den, sier Michael Kelly og legger til at han elsker å omgås politikere.

Når NRK minner Neve Campbell om at både president Obama og forgjengeren Bill Clinton er blant fansen, stopper hun opp, ser ut i luften og ler.

– Det er så merkelig..det har jeg ikke tenkt på før nå....«takk», sier hun ironisk.

Sesong 4 av House Of Cards slippes førstkommende fredag.

Kulturstrøm

 • Taj Mahal gjenåpnes

  Taj Mahal og flere skoler i India gjenåpnes, tross sterkt økende koronasmitte i landet. Det melder AFP. Mandag registrerte landet 87.000 nye smittetilfeller, og 1130 koronadødsfall på 24 timer. India har registrert nær 5,5 millioner smittetilfeller.

  Taj Mahal
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hedda-dryss over Det Norske Teatret

  Det Norske Teatret kapret nær alle de viktigste prisene under årets Heddapris-tildeling søndag, for både beste forestilling, beste mannlige og kvinnelig hovedrolle, beste regi, beste scenetekst og beste mannlige medrolle. Heddaprisen deles ut årlig.

  Heddaprisen 2020
  Foto: Stephan Mehl/riksteatret / NTB