Hopp til innhold

– Vi skal redde NRK og regjeringen

Satirikerne i 5080 lanserer i dag NRKs nye satiresatsing Satiriks. – Endelig skal folk få noe igjen for lisenspengene, for en gangs skyld. Så du kan si at vi redder NRK og regjeringen, slår de fast.

5080

AKTUELLE OG UTEN SMINKE: Denne gjengen skal bidra med satire i NRKs nye satiresatsing. – Vi har sparket sminkedamen for å være enda mer aktuelle, satirer satirikerne.

Denne uka lanseres NRK.no/satiriks - stedet for humor og satire på NRK.no.

Først ut i den nye satiresatsingen er komikerne bak satirenettstedet 5080.no.

Nettsjef Frank Gander svarer slik på hvorfor NRK.no satser på satire:

– Vi har en tradisjon med satire i NRK med blant annet Nytt på Nytt og Hallo i uken. Og vi vet at brukerne våre har lyst på små, underholdende pustepauser i løpet av dagen, ved siden av nyheter og fordypende innhold fra hele NRK. Da er målet at Satiriks skal bli en kilde til underholdende pauser med skråblikk.

Hvordan skal brukerne forstå at dette er satire?

– Vi prøver å pakke det inn og tydelig merke det slik at det skiller seg ut fra det vanlige nyhets- og aktualitetstilbudet vårt. Akkurat nå er det den dyktige gjengen i 5080 som skal lage satire for oss, men vi er åpne for at også andre kan bidra inn etter hvert.

Sturle Vik Pedersen og Markus Gaupås Johansen har tidligere hatt egne sendinger på NRK3, mens nå vil de produsere saker for NRK.no flere ganger i uka under fanen Satiriks.

– Vi redder NRK og regjeringen

5080 Nyhetskanalen

GA OPP DAGBLADET: – Vi klarte ikke å heve kvaliteten på Dagbladet-TV, ironiserer 5080-gutta. Nå vil de sørge for at du får noe igjen for lisenspengene.

Foto: Promobilde

Hva kan brukerne forvente fra dere i 5080?

– NRKs nettstrategi er jo å skyve fra seg serne over 60, så det er vårt mandat, Vi satser på grundig livestudio- og bildegallerijournalistikk. Det er der det skjer, svarer Pedersen og Johansen i sedvanlig ironsk stil.

Da dere samarbeidet med Dagbladet, lovet dere å heve kvaliteten der. Er jobben ferdig nå som dere er tilbake hos NRK?

– Vi har fortsatt en liten spalte der, men vi kan godt si at vi ikke har fått muligheten til å heve Dagbladet-TV, det var en for stor oppgave. Men vi vil gjøre at folk endelig skal få noe igjen for lisenspengene, for en gangs skyld. Så du kan si at vi redder NRK og regjeringen, og dermed også det norske folk, kan du si.

Tidligere i år fikk dere kritikk for å tråkke over grensen, blant annet med saken «10 tegn på at du har dødelig kreft». Finnes det ting som er for alvorlige til å tøyse med?

– Nei. Det er vel heller omvendt. Er det mulig å intervjue en komiker uten å stille spørsmålet om det finnes noe som er for alvorlig til å tøyse med? Jeg tror ikke det.

Hvorfor skal vi se på Satiriks?

– Vi har funnet ut at nyheter gjør seg best når det er aktuelt, og det satser vi på. Vi har bygget et eget studio, der vi kan få ut nyhetene mens de skjer, så det blir mange oppdateringer i løpet av dagen. Også har vi vært på sminkekurs i NRK-sminken, Demed sparer vi tid på sminken, i motsetning til konkurrentene i Fox News og CNN. Slik kan vi være enda mer aktuelle.

Kulturstrøm

 • Harry Styles opptrer på Grammy-utdelingen

  Harry Styles blir en av artistene som skal stå for underholdningen under Grammy-utdelingen 5. februar. Det skriver Hollywood Reporter. Styles er nominert til Grammy i seks kategorier, inkludert årets beste album og beste popalbum.

  Harry Styles
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Kulturrådet med en million til kunst- og kulturkritikk

  Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrom der.

  – Ordningen tidsskrift og kritikk har en spesiell rolle i arbeidet for et demokratisk og tolerant samfunn som også skal romme ulike synspunkt, sier Ida Habbestad, leder i Kulturrådets faglige utvalg for tidsskrift og kritikk, i en pressemelding. Midlene er hentes fra overskuddet fra tippemidlene.