NRK Meny
Normal

– Trodde Nicoline kom til å vinne

Knut Anders Sørum fra Toten vant Stjernekamp 2016, som første mann. Han slo dermed Nicoline Berg Kaasin.

Knut Anders Sørum jubler etter å ha vunnet Stjernekamp 2016

Knut Anders Sørum jubler over Stjernekampseier

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sørum er den første mannen som vinner Stjernekamp, og rett etter å ha sunget finalelåten som vinner av Stjernekamp, følte han det hele som uvirkelig.

– Det er helt vilt, hjernen er helt i overload, jeg klarer ikke tenke akkurat nå, sier en jublende glad Sørum.

Hva tenkte du da navnet skulle leses opp?

–Nå kommer Nicoline til å vinne. Det er fifty-fifty sjanse, jeg satset ikke på at jeg vant. Så sa de navnet mitt, og det var helt sprøtt, sier Sørum.

Knut Anders Sørum synger finalelåten Fix you, etter å ha vunnet Stjernekamp.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Mindre og mindre nerver

Hvordan hadde du det med nervene?

– Vet du, det gikk veldig fint. Jeg har blitt mindre og mindre nervøs, for hver gang nå. I dag var jeg mindre nervøs enn sist gang, smiler Sørum.

Han synes det gikk bra med alle tre låtene i kveld.

– Jeg er jo vant til å synge tre set på konserter, så det gikk fint, sier han.

Rart med hverdag

Etter ti uker med Stjernekamp, nye sjangre og artistvenner, er det slutt. Sørum tror det blir uvant med hverdag igjen.

– Å ikke skulle på coaching, og ikke skulle øve inn en ny låt og ikke skulle Stjernekampgreier nå på mandag, det kommer til å bli rart. Nå er det over, sier Sørum.

Før hverdagen kommer, er det fest med Stjernekampfolket i natt.

– Nå blir det ei lang natt, vi får jo til og med en ekstra time. Dette er helt fantastisk, jeg har ikke ord. Jeg vil hilse hjem til Toten og alle som har stemt, avslutter han.

Jubel på Gjøvik da Knut Anders vant: Jaaaaaaa!!!

– Helt fantastisk

– Du, det har vært så fantstisk, jeg er så fornøyd med at jeg har klart å levere det jeg skulle, og jeg bare storkoste meg. Det var helt vilt gøy, sier Nicoline Berg Kaasin.

Det var ingen nedtur å bli nummer to?

– Nei, Knut Anders er en verdig vinner så det holder, sier hun.

Er du fornøyd med innsatsen?

– Ja, jeg kunne ikke gjort det bedre, så jeg kan ikke være noe annet enn fornøyd, sier en smilende Nicoline Berg Kaasin.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: