NRK Meny
Normal

– Trodde ingen kunne elske meg

– Å bli avhengig av et annet menneskes kjærlighet kan gjøre vondt, sier tidligere KrF-politiker Inger Lise Hansen.

Inger Lise Hansen

Inger Lise Hansen var nestleder i KrF, inntil hun gikk ut av politikken etter landsmøtet i april i fjor, etter flere kontroverser. Hansen har blant annet gjort flere utradisjonelle stunt, som å stille opp som undertøysmodell og deltatt i TV-programmet Skal vi danse.

Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

Inger Lise Hansen er svært personlig i radioprogrammet Sommer i P2 , der hun er opptatt av kjærligheten.

– Det gjør oss mennesker så utrolig sårbare, sier Inger Lise Hansen.

Et hav av følelser

Denne sommeren er det ti år siden Inger Lise Hansen giftet seg i Borre kirke i Horten, som 21-åring. Det var et hav av følelser på bryllupsdagen, husker hun.

– Jeg kan fortsatt kjenne hvordan hjertet banket ekstra kjapt i det kirkedøren gikk opp og blikket mitt møtte min stolte, lysluggede mann i kjole og hvitt som ikke klarte å stå stille der fremme ved alteret.

Men Hansen husker også den usikre forelskelsen da hun ikke visste hvor høyt hennes kommende ektefelle elsket henne.

– Jeg fryktet konstant at alle mine dårlige sider ville støte han vekk, skritt for skritt. Jeg forstod ikke at det var mulig at noen kunne elske den temperamentsfulle, sinte, utålmodige og irritable jenta.

Redd for kjærligheten

Det gjelder å la seg selv også bli elsket til tross for alle menneskelige minus-sider, mener Inger Lise Hansen.

– Jeg har sett mange mennesker som ikke har våget å la kjærligheten vinne i frykt for å bli såret, i frykt for å bli avhengig av et annet menneske. Men hva er vi vel uten noen å dele livets gleder og sorger med?

Inger Lise Hansen

-Jeg fryktet konstant at mine dårlige sider ville støte ham vekk, sier Inger Lise Hansen om hvordan hun hadde det før hun giftet seg for ti år siden i sommer.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Kjærlighet er ikke noe som kommer og noe som går, det er noe vi finner, og som vi fortsatt må kjempe for å finne tilbake til, som vi må kjempe for å styrke, bevare og aldri la bli overvunnet av destruktive krefter, sier den tidligere KrF-nestlederen.

Hansen trekker frem Knut Hamsuns «Victoria», som en historie om ulykkelig kjærlighet, og at for mange i dag er realiteten at man kanskje går glipp av den store kjærligheten fordi man ikke har tid til å dyrke den i sin egen selvrealisering.

– Kjærlighet handler først og fremst om å våge å hengi seg, og våge å tro at noen andre kan elske oss akkurat som vi er. Det handler om det sterke ønsket om ikke å forholde seg til resten av verden, konvensjoner eller hva andre måtte synes og tenke om at man lar seg bli så avhengig, sier Inger Lise Hansen.

Hør Sommer i P2 direkte på P2 mandag 16. juli kl. 15.03, med reprise tirsdag 17. juli kl. 10.03.

Kulturstrøm

 • Dom mot tyrkiske journalister

  Minst 13 journalister fra den tyrkiske avisen Cumhuriyet ble dømt for terroranklager i Istanbul i kveld. Tre ble frikjent, ifølge Reuters.

  Tyrkiske journalister i rettsak
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag.