Hopp til innhold

– Trodde ingen kunne elske meg

– Å bli avhengig av et annet menneskes kjærlighet kan gjøre vondt, sier tidligere KrF-politiker Inger Lise Hansen.

Inger Lise Hansen

Inger Lise Hansen var nestleder i KrF, inntil hun gikk ut av politikken etter landsmøtet i april i fjor, etter flere kontroverser. Hansen har blant annet gjort flere utradisjonelle stunt, som å stille opp som undertøysmodell og deltatt i TV-programmet Skal vi danse.

Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

Inger Lise Hansen er svært personlig i radioprogrammet Sommer i P2 , der hun er opptatt av kjærligheten.

– Det gjør oss mennesker så utrolig sårbare, sier Inger Lise Hansen.

Et hav av følelser

Denne sommeren er det ti år siden Inger Lise Hansen giftet seg i Borre kirke i Horten, som 21-åring. Det var et hav av følelser på bryllupsdagen, husker hun.

– Jeg kan fortsatt kjenne hvordan hjertet banket ekstra kjapt i det kirkedøren gikk opp og blikket mitt møtte min stolte, lysluggede mann i kjole og hvitt som ikke klarte å stå stille der fremme ved alteret.

Men Hansen husker også den usikre forelskelsen da hun ikke visste hvor høyt hennes kommende ektefelle elsket henne.

– Jeg fryktet konstant at alle mine dårlige sider ville støte han vekk, skritt for skritt. Jeg forstod ikke at det var mulig at noen kunne elske den temperamentsfulle, sinte, utålmodige og irritable jenta.

Redd for kjærligheten

Det gjelder å la seg selv også bli elsket til tross for alle menneskelige minus-sider, mener Inger Lise Hansen.

– Jeg har sett mange mennesker som ikke har våget å la kjærligheten vinne i frykt for å bli såret, i frykt for å bli avhengig av et annet menneske. Men hva er vi vel uten noen å dele livets gleder og sorger med?

Inger Lise Hansen

-Jeg fryktet konstant at mine dårlige sider ville støte ham vekk, sier Inger Lise Hansen om hvordan hun hadde det før hun giftet seg for ti år siden i sommer.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Kjærlighet er ikke noe som kommer og noe som går, det er noe vi finner, og som vi fortsatt må kjempe for å finne tilbake til, som vi må kjempe for å styrke, bevare og aldri la bli overvunnet av destruktive krefter, sier den tidligere KrF-nestlederen.

Hansen trekker frem Knut Hamsuns «Victoria», som en historie om ulykkelig kjærlighet, og at for mange i dag er realiteten at man kanskje går glipp av den store kjærligheten fordi man ikke har tid til å dyrke den i sin egen selvrealisering.

– Kjærlighet handler først og fremst om å våge å hengi seg, og våge å tro at noen andre kan elske oss akkurat som vi er. Det handler om det sterke ønsket om ikke å forholde seg til resten av verden, konvensjoner eller hva andre måtte synes og tenke om at man lar seg bli så avhengig, sier Inger Lise Hansen.

Hør Sommer i P2 direkte på P2 mandag 16. juli kl. 15.03, med reprise tirsdag 17. juli kl. 10.03.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.