– Ikke bare det søte liv

– Å være Manchester United-fotballspiller, betyr at du må ofre ganske mange timer av det søte liv, sier Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

Den tidligere Manchester United- og landslagspilleren Ole Gunnar Solskjær er trener og manager for Molde fotballklubb.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Den tidligere proffspilleren snakker ut i Sommer i P2 om tiden på toppen av fotballkarrieren, og forteller at han måtte ofre mye av fritiden sin for å nå fotballdrømmen.

– Du har ikke råd til det, for det er veldig små marginer i en fotballkarriere. Det er veldig små ting som avgjør om du blir Manchester United-spiller eller ikke, sier Ole Gunnar Solskjær.

Angrer ikke

Som spiller hadde han en sjef som krevde høy standard.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær i aksjon for Manchester United.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

– Det var høye krav til hvordan du lever både på og utenfor banen, og det går ikke å kombinere det søte liv med et fotball-liv på høyeste nivå. Dette er noe av det jeg snakker om til mine spillere nå, at det må faktisk ofres litt hvis du skal bli en suksessrik fotballspiller – altså hvis du skal få det beste ut av din karriere, sier Solskjær.

Det går ikke å kombinere topp-fotball og et helt vanlig liv med fest og moro, mener han.

– Jeg angrer selvfølgelig ikke på de årene som jeg ofret med Manchester United. Hver dag du gir hundre prosent, lever riktig, trener riktig og hviler riktig, gjør at du blir en bedre fotballspiller. Men hver dag du er 80 prosent, og har nytt det søte liv dagen før, gjør at du ikke når ditt potensial, sier han.

– Du må ofre noe

Solskjær setter stor pris på den oppfølgingen han har fått opp igjennom, og at jeg har fått ha en fotballkarriere.

– Jeg kunne se i speilet den dagen jeg var ferdig som fotballspiller at jeg hadde hatt et fantastisk fotball-liv. Jeg har jo tatt meg en og annen fest som selvfølgelig du er nødt for å gjøre, men alt i alt så tror jeg at jeg ofret akkurat det jeg skulle til at jeg ble så god som jeg kunne bli, sier Solskjær.

MOLDE - VENTSPILS (Champions League, 2. kval.runde)

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær takker Davy Claude Angan (t.v.) for innsatsen etter kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Ventspils på Aker Stadion i Molde 18. juli.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Nå som han er ferdig med fotballkarrieren som spiller, har Ole Gunnar Solskjær gjort seg noen tanker om tiden da han spilte på høyt nivå for Manchester United.

– Det gjør at jeg som fotballtrener ikke bare tenker med hodet, men prøver å tenke med hjertet også. Opp gjennom tiden tror jeg du får som fortjent dersom du står på og jobber for det du tror på. Jeg tror det vil hjelpe de fleste til å nå målene sine.

Et springbrett

Solskjær tror at Molde Fotballklubb er et fint sted å komme et steg videre på.

– Det er et fint springbrett. Hvis du sikter mot stjernene, så kan du i hvert fall ikke skyte deg selv i foten. Vi må ta vare på drømmene og gripe dagen, sier Ole Gunnar Solskjær.

Hør hele programmet der Ole Gunnar Solskjær blant annet snakker om tiden ung gutt på Norway Cup og om hvordan han nå trener de unge talentene i Molde Fotballklubb. Hør NRK P2 direkte lørdag 11. aug. kl. 15.03, med reprise søndag 12. aug. kl. 10.05.

Kulturstrøm