Hopp til innhold

– Kate Bush ligger i hardtrening

Den britiske popyndlingen solgte ut svimlende 22 konserter på ett kvarter. Nå har 55-åringen lagt seg i hardtrening for å klare det tøffe konsertprogrammet.

Kate Bush

I HARDTRENING: Kate Bush har lagt seg i hardtrening for å stå det krevende konsertprogrammet helt ut. Musikklegenden går på scenen for første gang på 35 år.

Foto: Promo

Kate Bush promo

OBJEKTIFISERT: Promobilde fra «The Kick Inside», hennes første album fra 1978. Kate Bush var da livredd for at hun skulle bli promotert som et sexobjekt. I 1980 fikk hun full kunstnerisk kontroll, og siden den gang har ikke lignende bilder dukket opp.

Foto: Promo

Om få dager går Kate Bush på scenen igjen for første gang siden 1979.

Den mediesky hitdronningen som står bak «Wuthering Heights», «Babooshka» og «Running up that hill», har ikke spilt en eneste konsert, men brukt tiden i studio og sammen med familien.

Ifølge avisen The Sun har hun hyret en personlig trener for å komme i form til hun inntar London-scenen Hammersmith Apollo.

– Det handler ikke om forfengelighet, hun ønsker å bygge opp sin stamina. Å gjøre 22 konserter er litt av en kraftprøve. Det er et lite, varmt lokale og hun ønsker at vokalen skal være så god som mulig. Pusteteknikk og god form er nøkkelen til det, sier avisens kilde nær den tilbakeholdne musikklegenden.

Ber fansen om ikke å filme

Bush rykket tidligere denne uken ut og ba sitt ivrige publikum pent om å droppe å filme og fotografere henne fra salen. Tabloidavisens kilde sier at de nye kildene til ytre press som har kommet til i senere år, gjør henne nervøs.

– Jeg har en forespørsel til alle dere som kommer på konsertene mine. Vi har med vilje valgt et intimt teater i stedet for en stor arena eller stadion. Det betyr mye for meg om du ikke tar bilder eller filmer under showene.

– Jeg vil ha nær kontakt med publikumet mitt, ikke med iPhones, iPads eller kameraer. Jeg vet det er mye å spørre om, men det vil gjøre at vi alle får en bedre opplevelse sammen, står det på hjemmesiden hennes.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.