– Kate Bush ligger i hardtrening

Den britiske popyndlingen solgte ut svimlende 22 konserter på ett kvarter. Nå har 55-åringen lagt seg i hardtrening for å klare det tøffe konsertprogrammet.

Kate Bush

I HARDTRENING: Kate Bush har lagt seg i hardtrening for å stå det krevende konsertprogrammet helt ut. Musikklegenden går på scenen for første gang på 35 år.

Foto: Promo

Kate Bush promo

OBJEKTIFISERT: Promobilde fra «The Kick Inside», hennes første album fra 1978. Kate Bush var da livredd for at hun skulle bli promotert som et sexobjekt. I 1980 fikk hun full kunstnerisk kontroll, og siden den gang har ikke lignende bilder dukket opp.

Foto: Promo

Om få dager går Kate Bush på scenen igjen for første gang siden 1979.

Den mediesky hitdronningen som står bak «Wuthering Heights», «Babooshka» og «Running up that hill», har ikke spilt en eneste konsert, men brukt tiden i studio og sammen med familien.

Ifølge avisen The Sun har hun hyret en personlig trener for å komme i form til hun inntar London-scenen Hammersmith Apollo.

– Det handler ikke om forfengelighet, hun ønsker å bygge opp sin stamina. Å gjøre 22 konserter er litt av en kraftprøve. Det er et lite, varmt lokale og hun ønsker at vokalen skal være så god som mulig. Pusteteknikk og god form er nøkkelen til det, sier avisens kilde nær den tilbakeholdne musikklegenden.

Ber fansen om ikke å filme

Bush rykket tidligere denne uken ut og ba sitt ivrige publikum pent om å droppe å filme og fotografere henne fra salen. Tabloidavisens kilde sier at de nye kildene til ytre press som har kommet til i senere år, gjør henne nervøs.

– Jeg har en forespørsel til alle dere som kommer på konsertene mine. Vi har med vilje valgt et intimt teater i stedet for en stor arena eller stadion. Det betyr mye for meg om du ikke tar bilder eller filmer under showene.

– Jeg vil ha nær kontakt med publikumet mitt, ikke med iPhones, iPads eller kameraer. Jeg vet det er mye å spørre om, men det vil gjøre at vi alle får en bedre opplevelse sammen, står det på hjemmesiden hennes.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP