Hopp til innhold

– Jeg gratulerer Åge av hele mitt hjerte

Bjarne Brøndbo hyller Åge Aleksandersen for å oppfylle sin uoppnåelige drøm om å spille i Royal Albert Hall i London.

Bjarne Brøndbo og Åge Aleksandersen

NORDTRØNDERE: Bjarne Brøndbo ønsker Åge Aleksandersen og Sambandet lykke til med det som helt sikkert kommer til å bli en milepæl i karrieren.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Anette Karlsen / NTB Scanpix

På en pressekonferanse torsdag ble det kjent at Åge Aleksandersen skal spille i den ærverdige konsertsalen i London foran 3000 tilskuere 17. juni.

Bakgrunnen for valg av arena er at Aleksandersen i 1975 kom med låten «Langt igjen til Royal Albert Hall».

– Dette er jævlig stilig for å si det rett ut. Dette pirrer egoet mitt. Dette er spennende, annerledes og utfordrende, sa Aleksandersen under pressekonferansen.

Hyller Åge

Bjørn Eidsvåg

HYLLEST: Artist Bjørn Eidsvåg.

Foto: Stian Andersen

Trønderrockkollega Bjarne Brøndbo i DDE gratulerer Aleksandersen med å få til denne begivenheten.

– Alle artister starter sin karriere med å drømme om popularitet og berømmelse. Åge Aleksandersen har levd av og med artistkarrieren gjennom et helt liv, og den uoppnåelige drømmen om Royal Albert Hall ble grunnlaget for en tekst på midten av 70-tallet. Så jeg gratulerer Åge av hele mitt hjerte, og på vegne av DDE ønsker vi han og Sambandet lykke til med det som helt sikkert kommer til å bli en milepæl i karrieren, skriver han i en e-post til NRK.no.

Også Bjørn Eidsvåg hyller Aleksandersen, og legger ikke skjul på at han er misunnelig:

Laster Twitter-innhold

Musikkjournalist Ole Jacob Hoel i Adresseavisen har fulgt Åge Aleksandersens karriere i lang tid, og ga i 2011 ut biografien «Åge. Historien om Norges største rocker».

Ole Jacob Hoel

FORFATTER: Biografiforfatter og journalist Ole Jacob Hoel sier at «Langt igjen til Royal Albert Hall» symboliserer drømmen om internasjonalt gjennombrudd.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Åge har sagt at han var skeptisk til denne konserten, og det skjønner jeg godt. Samtidig så ligger det nok et sterkt symbol i dette for ham. Det er symbolet på drømmen om å bli verdensstjerne, og om å slå igjennom internasjonalt, sier Hoel.

Han sier at Langt igjen til Royal Albert Hall» symboliserer både drømmen om å slå igjennom, men også er viktig med tanke på at låten bidro til at Aleksandersen var den første norske rockeartisten av betydning til å slå igjennom på norsk.

– Opptredenen hans har derfor utrolig sterk symbolkraft, sier Hoel.

På høy tid

Frode Saugestad

TRØNDERROCK: Frode Saugestad hyllet Åge Aleksandersen i en episode av Trygdekontoret fra 2009. Se klipp under.

Foto: NRK

Forlegger og trønderrockentusiast Frode Saugestad har tidligere snakket med stor entusiasme om trønderrockens fortreffelighet på Trygdekontoret på NRK. Han mener det er på høy tid at Aleksandersen spiller i London.

– Jeg håper at folk i Musikk-Norge ser på dette som en god anledning å for en gangs skyld se hele Åges karriere under ett og anerkjenne hans karriere og pionerarbeid. Det er ikke alt som musikkpressen skjønner seg på før det er for seint.

Norsk debattprogram. (4:8)
- ditt popkulturelle fyrtårn i natt og tåke, men samtidig en røykmaskin under stjerneklar himmel. I dårlige tider er gode råd dyre, og Thomas Seltzer skal sammen med tre saksbehandlere løse problemer du ikke engang visste du hadde, og kanskje vil du sitte igjen med noen nye.
Åge & Sambandet spelar i Royal Albert Hall 17. juni 2016. – Det er plass til 3000 i publikum, dette blir spesielt både for oss og dei som ser på, seier Åge Aleksandersen. Artisten seier at det er ein langvarig draum som går i oppfylling.

VIDEO: Se pressekonferansen med Åge Aleksandersen.

Kulturstrøm

 • Sophie Elise og Fetisha lager NRK-podkast

  Onsdag 28. september kl. 14.00 har influenserne Sophie Elise og Fetisha premiere på sin nye podkast i appen NRK Radio.

  Podkasten har fått navnet «Sophie og Fetisha».

  – Vi har brukt lang tid på å forme konseptet, slik at det ikke skal være enda en «to bestevenninner som prater»-podkast, sier Sophie Elise.

  Det er NRK Underholdning som eier og står bak podkasten. Redaksjonen har stor tro på at prosjektet blir godt mottatt av målgruppa.

  – Dette er en podkast vi trenger i NRK. Vi har en tydelig strategi om å treffe både unge målgrupper og treffe bredt i samfunnet. sier Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen.

  Sophie Elise og Fetisha kommer med ny podkast på NRK Radio.
  Foto: Henriette Dæhli / NRK
 • Vakre, visuelle virkemidler

  Axel Jensens roman «Epp» fra 1965 er blitt figurteater. Theater Corpus, ledet av Tormod Lindgren, er et ambisiøst figurteaterkompani.

  – Forestillingen «Epp» fremstår mest av alt som en tematisering av ensomhet ved urpremieren under Ultimafestivalen i Oslo. Og det på svært kunstferdig vis, skriver teaterkritiker Karen Frøsland Nystøyl.