NRK Meny
Normal

– Ingen selvfølge at TV 2 skal ha nyheter

TV 2-sjef Olav Sandnes mener staten må kompensere for kostnadene hvis kanalen skal drive med nyheter.

TV2 nyhetsstudio

INGEN HJEMME?: Denne tomme stolen kan bli et faktum dersom regjeringen ikke kompenserer TV 2 for å drive med nyheter, mener TV 2-sjefen.

Foto: Katrine Wergeland

Olav Sandnes

KRITISK: Olav Sandnes har vært TV 2-sjef i litt over et år. Nå åpner han for å legge ned nyhetsavdelingen.

Foto: Jan-Petter Dahl

Under høringen om allmennkringkasting og mediemangfold i dag kom TV 2-sjef Olav Sandnes med en krass beskjed til regjeringen.

TV 2s nåværende allmennkringkasteravtale med staten løper ut i 2016. Sandnes mener TV 2 bør kompenseres i høyere grad for å drive mindre lønnsomme deler av mediehuset.

– For at TV 2 også i fremtiden skal kunne påta seg oppgaver som ikke er lønnsomme, må staten vise vilje og ta grep for å kompensere kostnadene som følger med oppdraget, sier Sandnes ifølge DN.no.

Han minnet de tilhørende på at TV Norge la ned sin nyhetsavdeling for flere år siden og fortsatte:

– Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke, sier Sandnes.

– Det har vi simpelthen ikke mulighet slik mediemarkedet nå er blitt.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK