Normal

– Ingen selvfølge at TV 2 skal ha nyheter

TV 2-sjef Olav Sandnes mener staten må kompensere for kostnadene hvis kanalen skal drive med nyheter.

TV2 nyhetsstudio

INGEN HJEMME?: Denne tomme stolen kan bli et faktum dersom regjeringen ikke kompenserer TV 2 for å drive med nyheter, mener TV 2-sjefen.

Foto: Katrine Wergeland

Olav Sandnes

KRITISK: Olav Sandnes har vært TV 2-sjef i litt over et år. Nå åpner han for å legge ned nyhetsavdelingen.

Foto: Jan-Petter Dahl

Under høringen om allmennkringkasting og mediemangfold i dag kom TV 2-sjef Olav Sandnes med en krass beskjed til regjeringen.

TV 2s nåværende allmennkringkasteravtale med staten løper ut i 2016. Sandnes mener TV 2 bør kompenseres i høyere grad for å drive mindre lønnsomme deler av mediehuset.

– For at TV 2 også i fremtiden skal kunne påta seg oppgaver som ikke er lønnsomme, må staten vise vilje og ta grep for å kompensere kostnadene som følger med oppdraget, sier Sandnes ifølge DN.no.

Han minnet de tilhørende på at TV Norge la ned sin nyhetsavdeling for flere år siden og fortsatte:

– Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke, sier Sandnes.

– Det har vi simpelthen ikke mulighet slik mediemarkedet nå er blitt.

Kulturstrøm

  • Musikkdokumentarserie fra Netflix

    Bob Marley, Johnny Cash, Jam Master Jay og flere. 12. oktober starter Netflix sin nye musikkdokumentarserie «ReMastered», der de går dypt inn i historiene til noen av verdens mest kjente artister. De lover en serie som avdekker nye sider av store navn og kjente begivenheter i musikkhistorien. Netflix skal publisere en episode i måneden.

  • Øker støtten til Kortfilmfestivalen

    Grimstad kommunestyre har vedtatt å øke tilskuddet til Kortfilmfestivalen med 150 000 kroner, og bidrar dermed med over 1,1 million kroner neste år, skriver Agderposten. Grunnen er at Norsk filminstitutt har kuttet støtten med 600 000 kroner.