Hopp til innhold

– Dette isfjellet senket Titanic

Et bilde av det som skal være isfjellet som senket Titanic for 100 år siden har nå dukket opp, og skal selges på auksjon.

Dette fotografiet skal visstnok vise isfjellet som senket Titanic.

Dette fotografiet skal visstnok vise isfjellet som senket Titanic.

Foto: www.rrauction.com

Bildet ble tatt av Mabel Fenwick, en av passasjerene på RMS Carpathia, skipet som plukket opp de 705 overlevende etter forliset som førte til at over 1500 mennesker døde.

Det viser et isfjell i horisonten, som skal være det som senket Titanic. Til høyre ser vi deler av en livbåt, som skal være en av dem som reddet passasjerer fra ulykken.

Bildet ble tatt knappe 10 timer etter at Titanic sank ned til nesten 4000 meters dyp, 15. april 1912.

Bildet er fra en serie av mange bilder tatt av Fenwick, som senere ga det til John Snyder, en annen passasjer hun ble kjent med.

Det er det New Hampshire-baserte auksjonsselskapet RR auctions som nå har fått tak i bildet, og som påstår at det er isfjellet som avgjorde Titanics skjebne på jomfruturen. Bildet skal selges på en egen Titanic-auksjon mellom 19. og 26. april.

– Få bilder i historien er mer grøssende enn dette med isfjellet langt borti horisonten, sier Bobby Livingston i RR auctions.

Mer enn 180 ulike gjenstander fra Titanic skal auksjoneres bort, inkludert stoler fra skipet og et brev fra musikeren Wallace Hartley som med orkesteret spilte til siste slutt da skipet forsvant ned i mørket.

– Vi forventer en høy pris for dette bildet, sier Livingstone til NRK.no

Se den nye miniserien om Titanic på NRK1 14. april kl. 21.55

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters