Hopp til innhold

– Dette blir kjempegøy

NRK-programmet Da KORK kom til bygda har blitt solgt til Kina.

Stolt

FORNØYD: Redaksjonssjef for tv i kulturavdelingen er svært glad for at Da KORK kom til bygda har blitt solgt til Kina.

Foto: Jo Morgan Hartvin

Det er en stolt redaksjonssjef for tv i kulturavdelingen i NRK, Marius Hoel, som nå kan slippe nyheten om at formatet til Da KORK kom til bygda har blitt solgt til Kina.

– Ideen til programmet var at vi ville reise rundt i landet med orkesteret vårt, og få musikk ut til alle kriker og kroker i Norge. Vi hadde aldri trodd at dette formatet kunne selges videre til et land som Kina, men vi synes det er kjempegøy at det nå havner der.

Dette blir første gang NRK selger et format til Kina.

Kjøpt opp av DRG

DRG er en av de ledende uavhengige tv-distributørene i verden. De har tidligere kjøpt opp NRK-programmene Øyevitne, Hjem, Berlinerpoplene og Side om side, bare for å nevne noen.

– Vi så noe i Da KORK kom til bygda som er helt annerledes fra alt mulig annet vi har sett tidligere, det gjorde til at vi bestemte oss for at dette er noe vi absolutt kan selge videre, sier sjef og grunnlegeren av DRG, Jeremy Fox til NRK

Jeremy Fox

HAR TRO: Leder for DRG har stor tro på at programmet kan gjøre suksess i Kina.

Foto: Jo Morgan Hartvin

Men at formatet var noe vanskelig å selge videre til Kina er noe Fox innrømmer.

– Nå har det seg sånn at stort sett alle populære tv-programmer i Kina har med seg kjendiser på en eller annen måte. Da KORK kom til bygda er jo et program som nettopp ikke fokuserer på kjendiser, men på vanlige mennesker. Formatet vil nok forandres litt når det kommer på tv der, men det vil likevel være det programmet dere kjenner til som ligger i bunn, forteller Fox.

Frykter ikke forandring

Hoel frykter ikke forandringene som gjøres med programmet når det nå selges videre til Kina.

– Det er jo ikke så rart, nå er det jo veldig store forskjeller på Kina og Norge. Jeg synes er fint at de kan tilpasse programmet til sine forhold og lage den beste versjonen av det konseptet vi har skapt her.

Både Hoel og Fox håper og tror at programmet kan gjøre stor suksess når det havner på tv-skjermene der.

Se Da KORK kom til bygda på nett-tv.

Kulturstrøm

 • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

  Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

  Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

  Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

  Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

  Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
  Foto: Reuters
 • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

  I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

  Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.