Hopp til innhold

50 Cent til Quarten

Det så stygt ut for torsdagen på Quarten. Helt til 50 Cent lovte å redder dagen.

Curtis "50 Cent" Jackson

50 Cent topper lista på Quart-torsdagen - og sørger for et enda bedre hiphop-program.

Foto: Jerome Favre, JEROME FAVRE

 

Jørgen Skauge

Musikksjef Jørgen Skauge er godt fornøyde med at gangsta-rapperen 50 cent kommer til Kristiansand i sommer.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Mer om 50 Cent

Med gangsterrapper 50 Cent på plass har Quartfestivalen hanket inn den ene av de to headlinerne de har manglet.

Musikksjef Jørgen Skauge innrømmer at han er lettet over bookingen.

- Den ble bekreftet sist fredag, og da var jeg glad, sier han til Fædrelandsvennen.

Redder torsdagen

Det gjør 50 Cent til stornavnet på Idrettsplassen torsdag 5. juli og berger den Quartdagen - mens fredag 6. juli ennå mangler stornavnet. 50 Cent opptrer ikke på andre skandinaviske festivaler enn under svenske Hultsfred 15. juni.

50 Cent, alias Curtis Jackson, slipper sin tredje skive «Curtis» 26. juni, etter å ha solgt over 21 millioner av sine to første plater.

Og nettopp det at han er ute på lanseringsturné for nytt album, gjør at musikksjef Skauge føler seg beroliget i forhold til det faktum at hip hop-artister har vært de verste avlyserne på Quart. I forrige uke røyk for eksempel Ghostface Killah for Skauge.

Bra hiphop-pakke

- Grunnen til at de avlyser er oftest at de heller skal på turné med noen som er større, men vi stoler på at 50 Cent fullfører sin egen lanseringsturné, sier han til fvn.no.

50 Cent er den største hip hop-artisten som er på veien i år. Med Beastie Boys tirsdag, Timbuktu onsdag pluss en hel hip hop-dag i Bendiksbukta fredag, mener Quart nå at de gir hip hop-folket en bra pakke.

(NRK/NTB)

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.