50 Cent til Quarten

Det så stygt ut for torsdagen på Quarten. Helt til 50 Cent lovte å redder dagen.

Curtis "50 Cent" Jackson

50 Cent topper lista på Quart-torsdagen - og sørger for et enda bedre hiphop-program.

Foto: Jerome Favre, JEROME FAVRE

 

Jørgen Skauge

Musikksjef Jørgen Skauge er godt fornøyde med at gangsta-rapperen 50 cent kommer til Kristiansand i sommer.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Mer om 50 Cent

Med gangsterrapper 50 Cent på plass har Quartfestivalen hanket inn den ene av de to headlinerne de har manglet.

Musikksjef Jørgen Skauge innrømmer at han er lettet over bookingen.

- Den ble bekreftet sist fredag, og da var jeg glad, sier han til Fædrelandsvennen.

Redder torsdagen

Det gjør 50 Cent til stornavnet på Idrettsplassen torsdag 5. juli og berger den Quartdagen - mens fredag 6. juli ennå mangler stornavnet. 50 Cent opptrer ikke på andre skandinaviske festivaler enn under svenske Hultsfred 15. juni.

50 Cent, alias Curtis Jackson, slipper sin tredje skive «Curtis» 26. juni, etter å ha solgt over 21 millioner av sine to første plater.

Og nettopp det at han er ute på lanseringsturné for nytt album, gjør at musikksjef Skauge føler seg beroliget i forhold til det faktum at hip hop-artister har vært de verste avlyserne på Quart. I forrige uke røyk for eksempel Ghostface Killah for Skauge.

Bra hiphop-pakke

- Grunnen til at de avlyser er oftest at de heller skal på turné med noen som er større, men vi stoler på at 50 Cent fullfører sin egen lanseringsturné, sier han til fvn.no.

50 Cent er den største hip hop-artisten som er på veien i år. Med Beastie Boys tirsdag, Timbuktu onsdag pluss en hel hip hop-dag i Bendiksbukta fredag, mener Quart nå at de gir hip hop-folket en bra pakke.

(NRK/NTB)

 

Kulturstrøm

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • – Får støtte etter pilkastmetoden

  Torsdag kom Kulturrådet med den nye listen over hvem som har fått stimuleringsstøtte av Kulturdepartementet. Artistene Åge Sten Nilsen og Bjarne Brøndbo mener støtten til konserter ser ut til å bli delt ut helt tilfeldig. Kulturrådet avviser dette.

 • Setter våre fordommer på prøve

  Netflix-filmen «Monster» er et amerikansk drama om en 17-årig svart filmstudent som mistenkes for medvirkning til et ran med dødelig utgang. – Filmens største kvalitet er om vi kan stole på det gutten forteller eller ikke, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Monster". På bildet: Steve (Kelvin Harrison Jr.) og forsvarsadvokaten Katherine (Jennifer Ehle).
  Foto: NETFLIX © 2021