NRK Meny
Normal

Åtte millioner til Quart

Cultiva ettergav lån og tildelte Quartfestivalen et nytt milliontilskudd i går.

Publikum på Quart, Turboneger, 2007
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I tillegg til penger fra kulturstiftelsen, kommer også et millionbeløp til festivalen fra næringslivet og kommunen.

Quartfestivalen fikk i går gaver for i alt 8,2 millioner kroner og ender dermed 600 000 kroner i pluss, skriver Fædrelandsvennen.

- Det nye Quart-styret har grundig oversikt over økonomien og et konsept vi tror på, sier Cultivas styreleder Trond Bjørnenak.

Redningspakke

Cultiva-gaven er betinget av at Kristiansand Næringsselskap gir ytterligere to millioner i friskt tilskudd og at Kristiansand kommune ettergir en gjeld på 1,7 millioner kroner.

Det er ikke første gang Cultiva redder Quart, og stiftelsen har tidligere signalisert at festivalen ikke kunne regne med mer hjelp.

Sist gang Cultiva reddet festivalen var i juli. Da fikk Quartfestivalen akutt førstehjelp på 8,5 millioner kroner fra Cultiva og Kristiansand Næringssselskap. Uten disse pengene måtte festivalen ha stengt dørene. 

Den gang gjorde Bjørnenak det klart at Cultiva ikke skal være Quarts melkeku. Likevel spyttet de altså i går inn betydelige midler. 

- For det første har festivalen gjort en grundig opprydning i økonomien, og har en veldig mye bedre oversikt over de økonomiske utfordringene enn før, sier Bjørnenak til Fædrelandsvennen.