Hopp til innhold

En av de mest lovende debutene på lenge

– «Armand» har noe tidløst å si om forhåndsdømming og forutinntatthet, og Halfdan Ullmann Tøndel sier det med en imponerende stilsikkerhet og et blikk for psykologiske karakterstudier som lover svært godt for alt som skal komme, skriver filmkritiker Birger Vestmo etter filmens visning i Cannes.

Kulturstrøm

  • HBO bekrefter en tredje sesong av «House of the Dragon»

    «Game of Thrones»-spinoffserien «House of the Dragon» får en tredje sesong, bekrefter HBO.

    Med sesong 2 like om hjørnet slipper altså HBO nyheten om at de har fornyet for ytterligere en sesong av den kritikerroste fantasy-serien.

    – Vi kunne ikke vært mer henrykt for å fortsette historien om House Targaryen og for å se denne crewet skinne på nytt i en sesong tre, sier Francesca Orsi, leder for dramaserier og film ved HBO.

    Pressemeldingen sier ingenting om når innspillingen av tredje sesong starter eller når fansen kan forvente å få se det ferdige resultatet, som naturlig nok trolig blir en god stund til.

    (NTB)

  • Slående roman om kunstens politiske kraft

    – «Gjenferdet inn» får nesten slagside under vekten av detaljer og fortellinger som sakte og omstendelig vikles ut. Men gir du deg tid, får du et rystende bilde av prøvede palestineres erfaringer de siste åtti årene. Britisk-palestinske Isabella Hammad skriver om tilhørighet, om søster-relasjoner, om under­trykkelse og opprør. Når alt kommer til alt, skriver hun om kunstens betydning i livet, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume.

    Collage med bokomslaget til Gjernferdet Inn og et portrettbilde i svarthvit av forfatteren Isabella Hammad
    Terningkast 5 Bok

    «Rett inn i Palestina-konflikten»

    Anmeldelse: «Gjenferdet inn» av Isabella Hammad