NRK Meny
Normal

- Vi er blitt råere mot hverandre

Toppen Bech mener alle mennesker har dannelse i seg, men at folk generelt er altfor rå mot hverandre. - Vi må ta hensyn til våre medmennesker, sier hun.

Toppen Bech
Foto: NRK

Toppen Bech ble ikke overbegistret over Pål Thoresens manerer da de to spiste lunsj sammen.

- Det var ikke bare hyggelig, nei, sier Toppen.

- Jeg holdt jo ut stolen for deg da, sier Pål og mener tydeligvis det bør holde.

Se hele intervjuet med Toppen Bech her!

Moderne etikette

Toppen Bech er aktuell med ny bok om skikk og bruk i vår tid. Hun er ikke så opptatt av detaljer som om man for eksempel drikker hvitvin av rødvinsglass, men av at det moderne mennesket må lære seg dannelse.

- Dannelse er å ta vare på de beste av verdiene vi har i oss. Kunnskapen vår. Det å være et helt menneske, også i forhold til den tiden vi lever i. Skikk og bruk er regler for hvordan vi skal og bør være overfor hverandre, sier Toppen.

Bryllup og begravelse

Den blide programlederen mener folk generelt er for opptatt av å fylle sine plikter. Spesielt i forhold til store og viktige hendelser i livet.

- Folk vet ikke hvordan de skal oppføre seg i store hendelser som for ekspempel bryllup og begravelse. La hendelsen bli preget av gleder istedet for dyre plikter, sier Toppen.

Pål Thoresen og Brita Garden

Pål Thoresen leser boken til Toppen Bech grundig. Hun var nemlig ikke helt fornøyd med hans manerer en gang de spiste middag sammen.

Foto: NRK

Bech mener samfunnet har forandret seg mye de siste årene.

- Vi har blitt mye råere. Vi sier ikke takk eller ha en fin dag, slik de gjør i for eksempel USA. Det bør vi huske på i hverdagen, sier hun.

Se hele intervjuet med Toppen Bech her!

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK