- Vi er blitt råere mot hverandre

Toppen Bech mener alle mennesker har dannelse i seg, men at folk generelt er altfor rå mot hverandre. - Vi må ta hensyn til våre medmennesker, sier hun.

Toppen Bech
Foto: NRK

Toppen Bech ble ikke overbegistret over Pål Thoresens manerer da de to spiste lunsj sammen.

- Det var ikke bare hyggelig, nei, sier Toppen.

- Jeg holdt jo ut stolen for deg da, sier Pål og mener tydeligvis det bør holde.

Se hele intervjuet med Toppen Bech her!

Moderne etikette

Toppen Bech er aktuell med ny bok om skikk og bruk i vår tid. Hun er ikke så opptatt av detaljer som om man for eksempel drikker hvitvin av rødvinsglass, men av at det moderne mennesket må lære seg dannelse.

- Dannelse er å ta vare på de beste av verdiene vi har i oss. Kunnskapen vår. Det å være et helt menneske, også i forhold til den tiden vi lever i. Skikk og bruk er regler for hvordan vi skal og bør være overfor hverandre, sier Toppen.

Bryllup og begravelse

Den blide programlederen mener folk generelt er for opptatt av å fylle sine plikter. Spesielt i forhold til store og viktige hendelser i livet.

- Folk vet ikke hvordan de skal oppføre seg i store hendelser som for ekspempel bryllup og begravelse. La hendelsen bli preget av gleder istedet for dyre plikter, sier Toppen.

Pål Thoresen og Brita Garden

Pål Thoresen leser boken til Toppen Bech grundig. Hun var nemlig ikke helt fornøyd med hans manerer en gang de spiste middag sammen.

Foto: NRK

Bech mener samfunnet har forandret seg mye de siste årene.

- Vi har blitt mye råere. Vi sier ikke takk eller ha en fin dag, slik de gjør i for eksempel USA. Det bør vi huske på i hverdagen, sier hun.

Se hele intervjuet med Toppen Bech her!

Kulturstrøm

 • Norsk arkitekt først ut

  Reiulf Ramstad åpner serien «In the World of an Architect» på Utzon Center i Ålborg. Prosjektene som stilles ut er fra bygg over hele verden. – Du får møte det norske grunnfjellet og se modeller og tegninger fra den norske stjernearkitekten Reiulf Ramstad og hans rockband av arkitekter, beskriver kreativ direktør Lasse Andersson. Serien skal undersøke hvordan verden inspirerer nordiske arkitekter. Denne første utstillingen står til 26. mai 2019.

  Trollstigen besøkssenter av Reiulf Ramstads arkitekter
  Foto: Reiulf Ramstads arkitekter
 • Jazz og opera sammen?

  VIDEO: Her er en italiensk klassiker i en versjon du neppe har hørt før. Håkon Kornstad får det til – på sin helt spesielle måte. SKRU FOR ALL DEL PÅ LYDEN.

  Hele innslaget fra NRK Spillerom hører du her:

 • Foo Fighters til Bergen

  Det amerikanske rockebandet spelar på Koengen i Bergen 27. juni neste år. Det blir deira einaste konsert i Noreg i 2019, ifølge Bergen Live. Foo Fighters besøkte Bergenhus Festning også i 2008. Supportband vert annonsert seinare.

  Fra lydprøvene til Foo Fighters
  Foto: Dave Hogan/Getty Images