NRK Meny
Normal

- Ta øl i skjegget, Hivju!

Det gikk friskt for seg da NRKs nysatsing, Serieuniverset, gikk på luften. Tv-serieekspert Mona Habbestad oppfordret Game og Thrones-stjernen til å dynke skjegget sitt i øl.

Serieuniverset med Kristofer Hivju og Mona Habbestad
Foto: Bill Gystad / NRK

Serieuniverset er et nytt program som tar for seg tv-serier, og spørsmål og respons fra publikum blir en del av sendingen. I går dreide praten seg aller mest om andre episode av Mammon, og Kristofer Hivju fortalte om både skjegg og opptak i Game of Thrones.

En serie i fem deler som sendes på NRK.no rett etter tv-serien "Mammon". Det direktesendte nett-tv-programmet tar for seg kveldens episode av thrillerserien og andre ting som skjer på serie-fronten. I Kveld møter du duoen bak "Mammon", og de er klare for mer kritikk, men ikke spoilerspekulasjoner. Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen bretter opp ermene og møter seerne i direkte dialog under og etter kveldens episode. I tillegg får du også møte Lena Kristin Ellingsen fra bl.a. "Himmelblå", og Kristoffer Hivju som kommer for å snakke om Game of Thones´ neste sesong. Programleder er Mikal Olsen Lerøen.

Visste ikke at rollen var skrevet for henne

Den norske thrillerserien hadde over en million seere da den startet mandag for en uke siden. Lena Kristin Ellingsen, spiller den kvinnelige hovedrollen i krimserien, var gjest i studio, og fikk vite noe om manus hun ikke var klar over.

Lena Ellingsen

Lena Ellingsen har fortalt hva hennes favorittserie er på Instagram. Alle som legger ut en lignende kan få den med i Serieuniverset.

Foto: Mikal Olsen Lerøen (Instagram) / NRK

Da programlederen i Serieuniverset kunne avsløre at Ellingsens rolle som økokrimetterforsker Vibeke Haglund var skrevet med henne i tankene ble skuespilleren målløs.

- Nei det viste jeg ikke, utbrøt Ellingsen. Og da hun ble spurt om hun kunne tenkt seg det nå da hun fikk vite det svarte hun leende at dét ville hun ikke svare på.

- Rollen min er jo både handlekraftig og litt gal.

Rollen hun spiller har like deler styrke og mentale lidelser. Og Ellingsen innrømmet at det var en krevende utfordring å spille Haglund. Flere i publikum lurte på akkurat denne utfordringen.

- Hvordan er det å spille en så nervøs person (på grunn av folk i huset hennes, noe jeg hadde blitt redd for også) - du vet jo hva som skal skje når det spilles, spurte Maren Iren Vargan på Facebook.

- Jeg måtte balansere de to svært nøye, for hun er både handlekraftig og usikker på om hun er litt gal, når hun føler at folk følger etter henne, utdypet Ellingsen.

Hivju kunne tenkt seg å spilt Ned Stark

Kristofer Hivju
Foto: Gjermund S. Eriksen / NRK

En av seerne spurte Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju om han gjorde noe spesielt for å gro så stort og kraftig skjegg. Det var da Mona Habbestad oppfordret ham til å helle øl i skjegget.

- Du bør ta øl i skjegget, det gjør det sikkert enda sterkere, foreslo Habbestad. Men Hivju svarte at han stolte på at det holdt å spise sunn mat med mye proteiner.

Kristofer Hivju er i sluttfasen av innspillingen av fjerde sesongen i det som er en av verdens mest populære tv-serier for tiden. I Serieuniverset fortalte han om rollen han spiller og hvem han kunne tenkt seg å ha vært i serien, om han ikke skulle spilt Tormund Giantsbane.

- Jeg synes jo jeg passer godt til å spille Tormund, men om jeg skulle valgt noen annen, så måtte det jo bli rollen til Sean Bean, selveste Ned Stark, fortalte han – selv om det ville bety at han kun hadde vært med i én sesong.

Falsett-stemmen i familien

I første Serieuniverset ble det diskuterte alt fra hvordan går man frem for i skrive en tv-serie, til hvor Gjermund og Vegard Eriksen hadde fått ideen til Mammon fra, og til om Kristofer Hivju kunne si noe om forskjeller på å spille inn dramaer i USA og Norge.

- Mye av det jeg spilte inn var tatt opp i Irland, men at noe av det krevende med Game of Thrones er at det spilles inn i Irland, Marokko, og Island samtidig, og at alle opptakene skal henge sammen, fortalte Kristofer Hivju.

Og for de som synes at Hivju i Game of Thrones har en svært mørk stemme, så kunne Hivju avsløre at i hans familie har Hivju nærmest en falsett-stemme. Faren hans, Erik Hivju, har nemlig mye mørkere stemme.

Seerne fikk også vite at Lena Kristin Ellingsen har to favorittserier.

- Jeg liker Breaking Bad på grunn av forholdet mellom de to hovedpersonene der, og den Seks fot under på grunn av at problemene som ble tatt opp i begravelsesbyrå-serien er av typen alle kan kjenne seg igjen i.

Møtte kritikerne

Brødrene Vegard og Gjermund Eriksen, som står bak Mammon, var også i studio for å svare på spørsmål fra publikum. Mange kommentererte lyden i serien, noen mener den ikke holder mål og andre mener at det er folks flatskjermer som ikke er gode nok.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Dialogen var et annet aktuelt diskusjonstema. Mange påpekte at nordmenn ofte klager på troverdighet i dialog på norske serier, mens det ikke skjer når vi ser utenlandske serier.
- Er det fordi vi er strengere med norske serier enn utenlandske, spurte Charlotte Granstad Eriksson på Facebook.

Flere kommenterte nordmenns flaue holdning til filmer og serier på norsk.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det har også vært mye kommentering av realismen i serien, både fra journalister og andre folk. Allerede nå har det utviklet seg videre på sosiale medier til å bli metahumor.

- Jeg er overrasket over at såpass mange er så opptatt av realisme, i en fiksjonsserie, peker produsent Vegard Eriksen på.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Skriv gjerne i kommentarfeltet under, hvis du har innspill til Serieuniverset!

Kulturstrøm

  • Christine hyller Avicii

    P3 viet hele programmet til den avdøde svenske DJen og produsenten Avicii, som gikk bort fredag 20. april bare 28 år gammel. Du får høre om hans liv, hans musikk og fra noen av de han inspirerte mest.

  • Norsk sopran får dansk pris

    Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)

    Lise Davidsen
    Foto: Camilla Storvollen