Hopp til innhold

Krim og politikk i siste Serieuniverset

Vi tar opp temaet politikk og krim i kveldens Serieuniverset. Du kan sende spørsmål til gjestene nå!

Med Mikal Olsen Lerøen på vill ferd rundt i serieunderverset

Se Serieuniverset her kl. 22.30

Vi snakker om House og Cards, Homeland og Presidenten. Og ikke minst hva skal skje i Mammon 2. Dessuten kommer både NRK og TV2 for å vise frem sine neste krim-serier.

Send spørsmål til gjestene i Serieuniverset på Facebooksiden til Serieuniverset, @nrkserie på Twitter, eller på epost: serieuniverset@nrk.no. Du kan også bruke kommentarfeltet nederst.

– Ansiktet falt rett sammen

Cecilie Mosli

Mammon-regissør Cecilie Mosli.

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

Serieuniverset sendes i nett-tv mandager kl. 22.30, rett etter Mammon-episodene på NRK1. Du kan sende spørsmål til gjestene som intervjues av programleder Mikal Olsen Lerøen på direkten.

I kveld sendes siste episode av serien Mammon. Skaperne av serien, Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen, svarer på dine spørsmål. I kveld sendes siste episode i serien.

– Da jeg skulle fortelle skuespilleren som spilte skurken at det var denne rollen som var «the bad guy», måtte vi på café. Skuespillerens ansikt falt rett og slett sammen, da jeg fortalte sannheten, sier Mammon-regissør Cecilie Mosli.

– Krim best til å beskrive samtiden

Dessuten kommer journalist Asbjørn Slettemark, og krimkongen Jarl Emsell Larsen. Han står bak serier som Fox Grønland, Svarte penger, hvite løgner, Kodenavn Hunter 1 og 2. Egentlig er han ikke så er så interessert i krim-serier, forteller han.

– Nei, jeg er ikke det. Jeg vil bare lage TV som kan beskrive noe i vår samtid, og det har vist seg at krim er et godt redskap til å gjøre akkurat det.

Trygve Allister Diesen

Trygve Allister Diesen forteller om TV2s krimsatsing i vår.

Foto: Per Ole Lindhjem / NRK

– I Fox Grønland var vi først ute med å bruke ikke-etniske norske i roller, uten at det at de hadde en annen hudfarge var temaet. Vi gjorde det naturlig at nordmenn har ulik bakgrunn og etnisitet. Det er jeg stolt av, sier Jars Emsell Larsen.

Dessuten kommer filmregissør og manusforfatter Trygve Allister Diesen, for å fortelle om TV2s krimsatsing denne våren.

– I TV2-krimmen Det tredje øyet bestemte vi oss for å gå langt vekk fra den gråblå looken i skandinavisk krim. Det virket som en god idé for å skille seg ut. Men vi forutså ikke alt arbeidet som gikk med til å fjerne alle blå elementer i scenene våre.

Hege Duckert

NRKs kulturredaktør Hege Duckert kommer til Serieuniverset for å ta tempen på norske serier.

Foto: Erling Wicklund / NRK

– Vi gikk så detaljert til verks at vi fjernet alle bøker med blått omslag i bokhyller som var i bildet. Det eneste blå vi tillot var jeans. Men jeg tror publikum vil sette pris på arbeidet vårt, sier Trygve Allister Diesen.

Tar tempen på serier

Regissøren og manusforfatteren Jarl Emsell Larsen kommer for å fortelle om NRKs neste krim, og om sitt liv i krimseriens tjeneste.

NRKs kulturredaktør Hege Duckert tar dessuten tempen på hvor den norske TV-serien er kvalitetsmessig, og hvor vi er på vei.

Send spørsmål til kveldens deltakere nå!

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)