NRK Meny
Normal

Oftebro: Trodde jeg var skurken

Nils Ole Oftebro avslørte på Serieuniverset at han trodde det var hans karakter som var skurken krimserien Mammon.

Nils Ole Oftebro

Nils Ole Oftebro backstage før Serieuniversets sending på NRK.no.

Foto: Amanda Sunita Heggen Bahl / NRK

Det var i Serie-talkshowet Serieuniverset på NRK.no i går at den erfarne skuespilleren avslørte at han trodde at han var skurken i Mammon. Siste episode i krimserien gikk på luften i går.

– Jeg var sikker på at jeg var "the bad guy" i serien, så jeg spilte rollen min litt mer mørk, sier Nils Ole Oftebro.

Se Serieuniverset-episodene her

Ingen fikk lese slutten på manus

Og Oftebro var ikke alene om å tro at han var skurken:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Cecilie Mosli

Mammon-regissør Cecilie Mosli.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Seriens regissør, Cecilie Mosli, bestemte seg tidlig for å holde de siste sidene i manuset hemmelig, slik at ingen av skuespillerne skulle vite hvem av dem som spilte hovedskurken i Mammon.

– Jeg gjorde det for at ingen av skuespillerne skulle "lekke" informasjon fordi de visste at de var den slemme, har Mosli tidligere fortalt til Serieuniverset .

Men så skjedde det likevel. For Oftebro trodde at det var hans karakter, avissluggeren Mathiesen, som var den onde.

– Jeg husker en scene jeg skulle ta en telefon mens Jon Øigardens karakter var hjemme hos meg, og da la jeg veldig på med mørk stemme, og en litt uspiselig stil, avslørte han til programleder Mikal Olsen Lerøen i gårsdagens sending.

Jobbet selv i avis

Den erfarne skuespilleren fortalte på showet at han fant det veldig naturlig å spille avisjournalist, ikke minst fordi hans første jobb var i en avisredaksjon. Han fikk nemlig jobb som avistegner allerede som tenåring. Siden har Amanda-vinneren blant annet vært kulturanmelder i VG, og vært gift med en journalist.

– Jeg har sett mange journalister som har vært litt for lenge på bar om kvelden, og likevel vært skarpe og dyktige i redaksjonene dagen etter, sa Oftebro, som fortalte at skuespillere og journalister ofte treffes på de samme utestedene i Oslo etter at sene vakter og forestillinger er over.

– Derfor hadde jeg et godt grunnlag for å skape rollen som Mathiesen, sier han.

– Si ja til alle TV-serier som slutter i Karibien

Nils Ole Oftebro fikk det han selv kaller en fantastisk avslutning på jobben som karakteren Mathiesen. For helt til slutt ble han flydd til Karibien, og den lille øyen Grenada for å si èn replikk.

– Jeg skulle gå på en strand i solnedgangen, og si en setning. Jeg vil anbefale alle å si ja til å være med i TV-serier som slutter i Karibien, sier Oftebro.

Oftebro er en av skuespillerne som fortsetter i Mammon 2. Det samme gjør hovedrolleinnehaver Jon Øigarden. Manusarbeidet med oppfølgeren til Suksesskrimmen er i sluttfasen. NRK regner med at serien kommer på TV i 2016.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP