Hopp til innhold

- MiniTV kommer til å bli en flopp

Selskapet bak MiniTV er så langt strålende fornøyd med salget. Men ikke alle deler deres optimisme for MiniTVs fremtid.

MiniTV

– Jeg er redd for at dette skal bli nok en dings som man betaler masse penger for, og for så å ende opp i skrivebordskuffen etter hvert, sier Bjørn Unnersaker, redaktør i PC World, om MiniTV.

TV'en ble i sommer lansert i Norge av Norges Mobil-TV. Selskapet som er eid av NRK, TV 2 og MTG, har fått en foreløpig konsesjon til å teste ut de nye apparatene i Stor-Oslo.

Solgt 5000 mottakere

– Dette er en del av framtiden, sier daglig leder i Norges Mobil-TV, Gunnar Garfors, om den lille TV’en som tar inn seks TV-kanaler og 15 radiokanaler.

Målgruppen for MiniTV er pendlere, båtfolk, sportsentusiaster og studenter. Garfors er godt fornøyd med at man så langt har solgt rundt 5000 mottakere.

– Det er helt uten markedsføring, som vi først begynte med i forrige uke. Så det blir spennende å se hvordan det går fram mot jul.

–MiniTV er veldig utbredt i Asia, i land som Japan og Korea. Nå er vi veldig tidlig ute i Europa, men vi ser at Italia er kommet på banen, og at de i Frankrike akkurat har lansert MiniTV, forteller Garfors.

– Ikke imponert

Dagens mobil-TV'er følger sendeskjemaet til TV-kanalene.

– Dette her er den gode gamle måten å se TV på som folk har forholdt seg til i alle år. Jeg tror at når det gjelder å se på TV på mobilenheter, så er framtiden at du ser på on demand, det vil si at du klikker på TV-programmet du har lyst til å se på når det passer deg, sier Bjørn Unnersaker som ikke er imponert over MiniTV.

– Jeg tror MiniTV kommer til å bli en skikkelig flopp, men jeg tror også at i framtiden kommer det til å se på mobil-tv på mobiltelefoner on demand til å bli en kjempesuksess.

Dekningskart for Mini-TV

TESTOMRÅDE: Så langt testes MiniTV'en ut i Stor-Oslo.

Prøveprosjekt

MiniTV er et prøveprosjekt med en prøvekonsesjon fram til juni 2011. For at MiniTV skal få leve videre i 2011, er man avhengige av å både selge apparater og å tjene penger på ekstra innholdstjenester som kanalutvalg.

Dersom prosjektet ikke lever videre, kan du ende opp med en TV som ikke virker.

– Hvis det nå skulle skje, at prosjektet ikke blir videreført, så har man likevel en mottaker som fungerer for digital radio, og du har en mottaker som du kan lagre både musikk, filmer og lignende på. Så man absolutt ikke ha en verdiløs mottaker, sier Gunnar Garfors.

Dette svaret er ikke Forbrukerrådet fornøyd med.

– Kjøper du MiniTV, så kjøper du MiniTV, sier rådgiver Thomas Nortvedt.

Forbrukerrådet synes at MiniTV er et spennende prosjekt, men sier likevel at forhandleren er pliktig til å opplyse om at man faktisk kan ende opp med svart TV.

– Hvis det blir gitt for dårlig informasjon, så kan det være en mangel etter forbrukerkjøpsloven, og da kan du ha rett til prisavslag og til og med å heve kjøpet.

Kulturstrøm

  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP
  • 3 mill. til første samiske animasjonsfilm

    Norsk filminstitutt (NFI) melder fredag at animasjonsfilmen «Kunnskapens skog / Daajroen boelte» har fått 3 millioner i produksjonstilskudd.

    Ifølge NFI handler filmen om søsknene Anta og Bräjta som følger nordlyset til den parallelle verdenen Saajve

    Totalbudsjettet på den svensk-norske samproduksjonen er på nær 23 millioner kroner.

    Oskar Östergren Njajta står for regi og manus og produksjonsselskapet Krystallplaneten i Tromsø er med fra norsk side.

    Ifølge NTB blir dette historiens første animerte samiske langfilm. Den har planlagt premiere i 2026.

    «Kunnskapens skog» / «Daajroen boelte»er tidenes første samiske animerte langfilm.
    Foto: Bautafilm
  • Israel skjerper reiserådet til Malmö

    Israelske myndigheter har skjerpet reiserådet til Malmö i forbindelse med Eurovision.

    Det skriver Israel National News.

    Reiserådet er oppgradert fra 2 til 3. Det tidligere nivået innebærer at det eksisterer en «mulig trussel», mens det nye nivået innebærer en moderat trussel. Det betyr også at israelere som har planlagt å reise til Malmö, bør revurdere om turen er nødvendig.

    Det forhøyede nivået gjelder i perioden når Eurovision arrangeres i byen.

    (NTB)