- Krangelen var bare fyllebråk

- Krangelen med Kadra var fyllebråk og har ingenting med islam å gjøre. Det hevder de to jentene som er siktet for legemsfornærmelse mot Kadra Yusuf.

Kadra Yusuf
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Hør hele saken her

Kadra Yusuf ble kjent for 7 år siden gjennom TV 2s dokumentarprogrammer om kvinnelig omskjæring. Kadra, som ble rikskjendis over natten, har i ettertid flere ganger blitt utsatt for sjikanering og angrep på gata.

Natt til torsdag 12. april skal det ha skjedd igjen. Ifølge medieoppslagene skal Kadra Yusuf ha blitt slått og sparket av åtte somaliske menn i Møllergata i Oslo fordi hun noen dager tidligere hadde argumentert for en nytolkning av Koranens kvinnesyn.

- En fyllekrangel

I Detektor får du høre den andre versjonen som til nå ikke har kommet fram. Ifølge de to norsk-somaliske jenter som er siktet i saken hadde det som skjedde ingenting å gjøre verken med islam eller kvinnesyn.

En av jentene – Ifrah Ismail - forteller om en fyllekrangel  rett etter stengetid klokken tre om natten utenfor utestedet Sikamikanico. Krangelen skal ha startet med en opphetet diskusjon om hvor man skulle på nachspiel.

Hevder de ikke ropte islamske slagord

Ifrah Ismail, som nå er løslatt etter å ha sittet to døgn på glattcelle, hevder at Kadra aldri ble slått, men hun vedgår derimot at Kadra ble dyttet ut av gjengen slik at hun falt.

De to jentene nekter også for at det ble ropt islamske slagord, og sier at de ikke kjente til Kadras utspill i avisen om nytolkning av Koranen.

Finnes ikke video-opptak

Hos politiet får Detektor opplyst at samtlige av de seks personene som er siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter nå er løslatt.

Overpolitibetjent Janne Stømner ved Oslo Politidistrikt sier også at de ikke sitter inne med opplysninger om at Kadra Yusuf skal ha besvimt på gaten.

Strømner avkrefter mediaspekulasjonene om at det skal finnes noe video-opptak av overfallet mot Kadra Yusuf.

 

HØR DETEKTOR

FREDAG kl. 9.00

LØRDAG kl. 16.00

 

Kulturstrøm