Hopp til innhold

- Krangelen var bare fyllebråk

- Krangelen med Kadra var fyllebråk og har ingenting med islam å gjøre. Det hevder de to jentene som er siktet for legemsfornærmelse mot Kadra Yusuf.

Kadra Yusuf
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Hør hele saken her

Kadra Yusuf ble kjent for 7 år siden gjennom TV 2s dokumentarprogrammer om kvinnelig omskjæring. Kadra, som ble rikskjendis over natten, har i ettertid flere ganger blitt utsatt for sjikanering og angrep på gata.

Natt til torsdag 12. april skal det ha skjedd igjen. Ifølge medieoppslagene skal Kadra Yusuf ha blitt slått og sparket av åtte somaliske menn i Møllergata i Oslo fordi hun noen dager tidligere hadde argumentert for en nytolkning av Koranens kvinnesyn.

- En fyllekrangel

I Detektor får du høre den andre versjonen som til nå ikke har kommet fram. Ifølge de to norsk-somaliske jenter som er siktet i saken hadde det som skjedde ingenting å gjøre verken med islam eller kvinnesyn.

En av jentene – Ifrah Ismail - forteller om en fyllekrangel  rett etter stengetid klokken tre om natten utenfor utestedet Sikamikanico. Krangelen skal ha startet med en opphetet diskusjon om hvor man skulle på nachspiel.

Hevder de ikke ropte islamske slagord

Ifrah Ismail, som nå er løslatt etter å ha sittet to døgn på glattcelle, hevder at Kadra aldri ble slått, men hun vedgår derimot at Kadra ble dyttet ut av gjengen slik at hun falt.

De to jentene nekter også for at det ble ropt islamske slagord, og sier at de ikke kjente til Kadras utspill i avisen om nytolkning av Koranen.

Finnes ikke video-opptak

Hos politiet får Detektor opplyst at samtlige av de seks personene som er siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter nå er løslatt.

Overpolitibetjent Janne Stømner ved Oslo Politidistrikt sier også at de ikke sitter inne med opplysninger om at Kadra Yusuf skal ha besvimt på gaten.

Strømner avkrefter mediaspekulasjonene om at det skal finnes noe video-opptak av overfallet mot Kadra Yusuf.

 

HØR DETEKTOR

FREDAG kl. 9.00

LØRDAG kl. 16.00

 

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters