Hopp til innhold

«Twilight»-kaoset i gang igjen

Film nummer tre, «Eclipse», har ikke verdenspremiere før neste uke, men allerede denne uken har blodfansen rigget seg til i telt på fortauene i Los Angeles.

Grunnen var den lukkede premieren på Los Angeles Filmfestival i natt norsk tid.

Det var bare et spesielt invitert publikum som fikk se filmen, men flere hundre «Twi-hards» synes det var verdt å campe utenfor Nokia theater i fire dager for å få en god plass langs den røde løperen.

Les også: Lokker med nye «Twilight»-klipp

Monica Siegel (22) var blant de som overnattet på et Los Angeles-fortau i fire dager for å få et glimt av «Twilight»-stjernene. Sammen med med to venninner hadde hun brukt over 16 000 kroner på teltturen.

– Det er absolutt verdt hver eneste krone, jubler 22-åringen overfor nyhetsbyrået AP.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Twilight

Flere hundre fans har overnattet i telt på et fortau i Los Angeles for å få et glimt av stjernene.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Fikk stjernebesøk

Hun var en av de få heldige som ble trukket ut til å se filmen sammen med skuespillerne torsdag kveld. På forhånd hadde 9000 fans hadde meldt sin interesse til arrangørene av filmfestivalen.

Les også: Twilightkaos i Sverige

Tidligere i uken fikk også «telt-landsbyen» midt i Los Angeles besøk av flere av «Twilight»-skuespillerne, deriblant Peter Facinelli og Jackson Rathbone, som gjorde sitt for å glede blodfansen med mat og filmeffekter.

Hysteriske tilstander

De aller største stjernene var derimot ikke å se før torsdag kveld. Hysteriske «Twi-hards» og øredøvende skriking var ifølge AP resultatet da Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner endelig viste seg.

Les også: «Twilight»-stjerner blir med videre

twilight

Dakota Fanning er overveldet over all oppmerksomheten som følger «Twilight»-filmene.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

– Det er helt greit at det blir så mye oppstyr når filmen kommer, det er jo det vi vil. Men ellers i året lever jeg et ganske normalt liv, sier Kristen Stewart (20), som spiller «Bella» i «Twilight»-sagaen, til AP.


Også barnestjernen Dakota Fanning (16) har en rolle som vampyr i «Twilight»-filmene. Hun forteller at hun aldri har opplevd lignende tilstander som dette tidligere.

– Det er fryktelig spennende, og egentlig ganske surrealistisk, sier Fanning.

Les også: «Twilight»-stjerne får drømmerolle

«Eclipse» har verdenspremiere 30. juni, men allerede sent onsdag kveld kan norske «Twilight»-fans se filmen på utendørskino ved Akershus festning.

Kulturstrøm