«Twilight»-kaoset i gang igjen

Film nummer tre, «Eclipse», har ikke verdenspremiere før neste uke, men allerede denne uken har blodfansen rigget seg til i telt på fortauene i Los Angeles.

Grunnen var den lukkede premieren på Los Angeles Filmfestival i natt norsk tid.

Det var bare et spesielt invitert publikum som fikk se filmen, men flere hundre «Twi-hards» synes det var verdt å campe utenfor Nokia theater i fire dager for å få en god plass langs den røde løperen.

Les også: Lokker med nye «Twilight»-klipp

Monica Siegel (22) var blant de som overnattet på et Los Angeles-fortau i fire dager for å få et glimt av «Twilight»-stjernene. Sammen med med to venninner hadde hun brukt over 16 000 kroner på teltturen.

– Det er absolutt verdt hver eneste krone, jubler 22-åringen overfor nyhetsbyrået AP.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Twilight

Flere hundre fans har overnattet i telt på et fortau i Los Angeles for å få et glimt av stjernene.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Fikk stjernebesøk

Hun var en av de få heldige som ble trukket ut til å se filmen sammen med skuespillerne torsdag kveld. På forhånd hadde 9000 fans hadde meldt sin interesse til arrangørene av filmfestivalen.

Les også: Twilightkaos i Sverige

Tidligere i uken fikk også «telt-landsbyen» midt i Los Angeles besøk av flere av «Twilight»-skuespillerne, deriblant Peter Facinelli og Jackson Rathbone, som gjorde sitt for å glede blodfansen med mat og filmeffekter.

Hysteriske tilstander

De aller største stjernene var derimot ikke å se før torsdag kveld. Hysteriske «Twi-hards» og øredøvende skriking var ifølge AP resultatet da Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner endelig viste seg.

Les også: «Twilight»-stjerner blir med videre

twilight

Dakota Fanning er overveldet over all oppmerksomheten som følger «Twilight»-filmene.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

– Det er helt greit at det blir så mye oppstyr når filmen kommer, det er jo det vi vil. Men ellers i året lever jeg et ganske normalt liv, sier Kristen Stewart (20), som spiller «Bella» i «Twilight»-sagaen, til AP.


Også barnestjernen Dakota Fanning (16) har en rolle som vampyr i «Twilight»-filmene. Hun forteller at hun aldri har opplevd lignende tilstander som dette tidligere.

– Det er fryktelig spennende, og egentlig ganske surrealistisk, sier Fanning.

Les også: «Twilight»-stjerne får drømmerolle

«Eclipse» har verdenspremiere 30. juni, men allerede sent onsdag kveld kan norske «Twilight»-fans se filmen på utendørskino ved Akershus festning.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.