NRK Meny
Normal

- Ingen fordeler ved å bli gammel

Den 74 år gamle filmregissøren Woody Allen er på plass i Cannes med sin siste film «You will meet a tall dark stranger».

Video Pressekonferanse med Woody Allen i Cannes

På pressekonferansen: Woody Allen, Lucy Punch, Naomi Watts, Josh Brolin og Gemma Jones.

– Jeg har alltid hatt et pessimistisk syn på livet. Det er grimt, smertefullt, marerittaktig og en meningsløs opplevelse!

De negative karakteristikkene av livet, og det å bli gammel, satt løst hos Woody Allen på pressekonferansen om filmen «You will meet a tall dark stranger».

– Jeg er sterkt imot døden

Filmskaperen ser absolutt ingen fordeler ved å bli gammel.

– Ikke er det noe romatisk ved det, ikke blir man snillere med alderen heller.

– Det som skjer er at du får vondt i ryggen, får fordøyelsesproblemer, får dårligere syn og hørsel.

– Ikke bli gammel om dere kan unngå det!

Allen synes det er bedre å være ung og få jenta til slutt.

Dramakomedie om å bli eldre

Grunnen til at disse temaene kom opp på dagens pressekonferanse er nok ikke bare Woody Allens egen alder, men temaet i filmen «You will meet a tall dark stranger».

Filmen handler om et eldre ektepar der han (Anthony Hopkins) bryter med sin kone fordi hun (Gemma Jones) minner han på at han blir eldre. Han innleder et forhold til en svært ung kvinne som tar seg godt betalt, mens hans deprimerte kone oppsøker en spåkone.

Vi følger også det eldre parets datter og hennes ulykkelige ekteskap. De eneste i filmen som framstår som lykkelige, er de som virker litt gale og ikke mener at lykke er så viktig.

Filmen fikk god mottakelse på filmfestvalen Festival de Cannes 2010

Video Klipp fra "You will meet a tall dark stranger"

Se klipp fra filmen med Lucy Punch og Anthony Hopkins.

Spiller ikke selv lenger

Woody Allen synes han har blitt for gammel til å spille i egne filmer. Tidligere hadde han ofte en av hovedrollene og fikk jenta til slutt. Nå må han se andre stikke av med de vakre kvinnene, mens han må være den gamle regissøren.

Det er ikke bestemt når filmen har premiere i Norge.

Les: Skavlan møter Woody Allen

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK