Hopp til innhold

- Helt fantastisk

Tidligere Ukas Urørt, I was a King, går rett inn på B-lista på NRK P3. Hør og last ned låta her.

I was a King
Foto: I was a King

I uke 50 ble Frode Strømstad (29), som er hovedpersonen bak bandet I was a King valgt ut som Ukas Urørt. Med seg har han Anne Lise Frøkedal (26) og Håvard Krogedal (30).

Nå er låta også plassert på P3 sin B-liste og vil bli spilt på kanalen de neste ukene. Hør låta Norman Bleik her, trykk på pila til høyre for å laste ned sangen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I begrunnelsen for valget av I was a King som Ukas Urørt, mente Urørt-redaksjonen at "Norman Bleik" løftar I was a King seg opp som Norges powerpop-leverandør nummer 1. I likheit med forbilda i Teenage Fanclub blir resultatet sorgmuntert, fengande og veldig lett å bli glad i.

"Dette er fuzzbelagt kraftpop, shoegazing og psykedelisk indierock på oppsiktsvekkende nivå, med en så voldsom meloditeft og en nesten uhørt kredibilitet i støtteapparatet at det vil vekke internasjonal oppsikt..."

Les Dagbladets-anmeldelse her: Til himmels på en halvtime

Inspirasjon fra Texas

Frode har drevet med musikk siden 90-talet, men navnet I was a King dukket for første gang opp under en konsert.

- I was a King er navnet på ei låt av musikeren Jandek .

Hvem er det?

- Han er en litt skrudd artist fra Texas, humrer Frode. - Han har gitt ut et 50-talls plater siden 70-åra, men har nettopp starta med konserter. Musikken hans er folk-, bluesinspirert og jeg ble hekta da jeg tilfeldigvis fikk et par plater av han.

Dere har tidligere fått god omtale i blant annet NME, hva betyr det for dere?

- God omtale kan jo i mange tilfeller bety døråpnere hit og dit og det er samtidig med på at flere folk legger merke til musikken vår.
Men det betyr ikke så mye mer for oss enn det. Vi prøver å holde fokuset på å lage musikken vår, og tar alt godt som kommer utfra det som en stor bonus.

I was a King i New York
Foto: I was a King

Håper dere å slå igjennom med musikken internasjonalt?

- Vi skal ihvertfall slippe plata utenfor Norge, i første omgang Danmark og USA. Vi håper på å få spilt en del konserter fremover! Og så kanskje begynne å jobbe med ny plate igjen om ikke alt for lenge.

Plata til I was a King slippes den 12. januar, og befinner du deg i Oslo-området kan du stikke innom Revolver for slippfesten.

Mer om: I was a King på Urørt

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.