Hopp til innhold

- Fremtidens sportsspill går online

Sjefen for EA Sports, Peter Moore, satte seg ned med Spiller.no, og forteller i et eksklusivt intervju hvor fremtiden for sportsspill ligger.

Fifa 10
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Peter Moore - E3
Foto: DAVID MCNEW / AFP

Midt mellom sniktitter og skriverier fikk Spiller.no sette seg ned med den mektige sjefen for EA Sports, Peter Moore. Han styrer over franchiser som FIFA-, NHL- og NBA-spillene, samt mange flere spillserier.

År etter år

Etter 17 spill i FIFA-serien alene måtte vi spørre han om hvordan de møter konkurransen med f.eks. Pro Evolution Soccer år etter år.

- Vi jobber hele tiden med å ha høy kvalitet på alle våre spill, samtidig som vi forsøker å utvide spillportfolioen til nye områder.

- EA Sports Active er et godt eksempel på et spill hvor vi har henvendt oss til en ny målgruppe, nemlig kvinnene.

ANMELDELSE: EA Sports Active

NRK: Er Wii et viktig verktøy for dere for å nå et bredere publikum?

- Absolutt, for en konsoll som kommer til å ende i halvparten av alle hjem med denne generasjonen spillkonsoller. Vi trenger vi å finne ut hva denne typen spiller er ute etter, er det Fifa eller noe annet som EA Sports Active?

Må ta hensyn

Moore forteller at han har merket en markant endring i publikums holdning til spill etter at Nintendo Wii kom på markedet. Flere spiller og flere spiller mer, og denne utviklingen er han sikker på vil fortsette, i takt med den teknologiske utviklingen.

NRK: Hva blir det neste steget på evolusjonsstigen for sportsspill?

- Når du ser på kombinasjonen av hva vi tilbyr hardcore-spillerne, og hva vi ønsker å gi det bredere publikum, så er internett en naturlig utvikling. Å videreføre våre spill til en flerspillerdimensjon (over internett journ. anm.), det er fremtiden til sportsspill.

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen