Hopp til innhold

- Fremtidens sportsspill går online

Sjefen for EA Sports, Peter Moore, satte seg ned med Spiller.no, og forteller i et eksklusivt intervju hvor fremtiden for sportsspill ligger.

Fifa 10
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Peter Moore - E3
Foto: DAVID MCNEW / AFP

Midt mellom sniktitter og skriverier fikk Spiller.no sette seg ned med den mektige sjefen for EA Sports, Peter Moore. Han styrer over franchiser som FIFA-, NHL- og NBA-spillene, samt mange flere spillserier.

År etter år

Etter 17 spill i FIFA-serien alene måtte vi spørre han om hvordan de møter konkurransen med f.eks. Pro Evolution Soccer år etter år.

- Vi jobber hele tiden med å ha høy kvalitet på alle våre spill, samtidig som vi forsøker å utvide spillportfolioen til nye områder.

- EA Sports Active er et godt eksempel på et spill hvor vi har henvendt oss til en ny målgruppe, nemlig kvinnene.

ANMELDELSE: EA Sports Active

NRK: Er Wii et viktig verktøy for dere for å nå et bredere publikum?

- Absolutt, for en konsoll som kommer til å ende i halvparten av alle hjem med denne generasjonen spillkonsoller. Vi trenger vi å finne ut hva denne typen spiller er ute etter, er det Fifa eller noe annet som EA Sports Active?

Må ta hensyn

Moore forteller at han har merket en markant endring i publikums holdning til spill etter at Nintendo Wii kom på markedet. Flere spiller og flere spiller mer, og denne utviklingen er han sikker på vil fortsette, i takt med den teknologiske utviklingen.

NRK: Hva blir det neste steget på evolusjonsstigen for sportsspill?

- Når du ser på kombinasjonen av hva vi tilbyr hardcore-spillerne, og hva vi ønsker å gi det bredere publikum, så er internett en naturlig utvikling. Å videreføre våre spill til en flerspillerdimensjon (over internett journ. anm.), det er fremtiden til sportsspill.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB