NRK Meny
Normal

Du kan delta på dating i mørket!

Unge voksne mellom 23 og 37 kan melde seg på til «Dating i mørket». Deltakerne filmes med infrarødt kamera i et nytt sjekkeprogram som produseres for NRK3.

Dating in the dark, kyss

Deltakerne i «Dating in the dark» blir kjent uten å se hverandre. Kanskje finner du en partner på denne måten?

Foto: Kanal 5, Danmark

Dating i mørket - føler seg frem

- For mig var det ikke pinlig. Jeg tenkte at alle andre ville fomlet like mye om de var i samme situasjon, sier Sven (29).

Foto: Kanal 5
Dating in the dark - gisp

De ser ikke hverandre, men TV-seerne ser dem. Når lyset senere skrus på i slutten av hvert program i 'Dating i mørket', kan det kanskje by på pinlige øyeblikk.

Foto: Kanal 5 / SBS TV

Påmeldingen er i gang til NRKs nye realitysatsning for unge voksne. «Dating i mørket» er basert på en nederlandsk idé. Serien hadde stor suksess da dansk TV sendte sin versjon i mai i år. Glem utseende! Her er det stemmer, samtaler, duft og hudkontakt som gjelder.

– En greneoverskridende og intens opplevelse som det var utrolig spennende å være med på, sier den danske deltakeren Claus (23).

I løpet av opptaksperioden ble Claus kjent med Michaela i stummende mørke. De ble kjærester, og forholdet varte i 1 1/2 måned etterpå.

Møtene mellom deltakerne blir filmet med infrarødt kamera.

Intense vibrasjoner i mørket

De danske deltakerne forteller at stemningen nådde et intenst nivå i løpet av kortere tid enn ved vanlige treff, og at det var spennende å knytte seg til en person uten å ha sett vedkommende.

Anne Marie Kvassheim, prosjektleder for den norske versjonen, sier at det er akkurat dette de ønsker å eksperimentere med i serien.

– Poenget er å se hva som skjer når en viktig sjekkefaktor – utseende – blir fjernet, sier Anne Marie Kvassheim, prosjektleder i NRK.

Er du på jakt etter kjæreste?

Dette blir et uvanlig sjekkeprogram med mye humor og ganske sikkert noen pinlige situasjoner.

Nå søker NRK etter deltakere mellom 23 og 37 år til realityserien med tittelen «Dating i mørket»”.

– Vi søker allminnelige, greie folk som har lyst til å nærme seg det annet kjønn på en ny måte. Deltakerne kan gjerne ha et forhold eller to bak seg, men må være på jakt etter en kjæreste. Det viktigste er de synes det kan være artig å være med på et slikt eksperiment, sier Anne Marie Kvassheim til NRK.no

Fire par ble kjærester i Danmark

Datet i mørket og ble kjærester

Forholdet mellom Claus og Michaela varte i 1 1/2 måneder etter at de traff hverandre på «Dating i mørket». - Det var en fantastisk opplevelse å prøve dette, sier Claus.

Foto: SBSTV

Den danske versjonen av konseptet resulterte i fire kjærestepar. To par ble sammen under innspilling, og to innledet et forhold etterpå.

Pia Carina

- Man hvilte i seg selv, og tenkte ikke så mye på hvordan man så ut, sier Pia Carine (22).

Foto: Kanal 5 /SBS TV
Jesper (24)

Om å treffes i mørket: Jeg brukte luktesansen for å finne ut noe om hennes hud- og hårduft, sier Jesper (24).

Foto: Kanal 5 /SBS TV

Jeg vil anbefale alle å prøve. Det er en helt ubeskrivelig opplevelse som jeg når som helst ville prøvd igjen hvis mulighetene og omstendighetene tilsa det, sier Pia Carina, (22).

Hun valgte Michael under innspillingen, men han viste seg å passe bedre som en god venn. I stedet ble hun sammen med Jesper, som var med i et av de andre programmene i serien. Forholdet varte i et par måneder.

– Jeg prøvede at få det til å virke med Michelle, som jeg datet i mørket, men det gikk ikke. Likevel var dette superinteressant, sier Jesper.

Fristen for påmelding har gått ut - se programmet i nett-tv: Dating i mørket


Kulturstrøm