NRK Meny
Normal

- Det luktet krutt og blod

UD-delegat Bjørn Svenungsen fortalte sin sterke historie i fredagens Grosvold.

Bjørn Svenungsen
Foto: NRK

Den 14. januar ble Hotell Serena i Kabul angrepet av terrorister. Sju personer ble skutt, blant dem var UDs Bjørn Svenungsen. Han overlevde såvidt og besøkte Grosvold fredag kveld for å fortelle hvordan han opplevde de dramatiske timene i Afghanistans hovedstad.

Obama? Clinton? McCain?

Vel, hvem vet? Mange trodde at "Supertirsdagen" den 5. februar skulle avklare det meste, men det skjedde ikke. Spenningen er fortsatt til å ta og føle på, og nominasjonsvalget engasjerer nordmenn i høyeste grad. Og hvordan er det egentlig for en amerikaner å observere landet sitt fra Norge? USAs ambassadør til Norge, Benson K. Whitney, snakket om dette, samt sitt norske favorittband Vamp.

Ida Hjort Kraby

Ida Hjort Kraby

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Møt det nye barneombudet

Norge har fått et nytt barneombud, og det ble Ida Hjort Kraby. Hun sier at hun skal være "barnas advokat", noe som i utgangspunktet høres ut som en enorm oppgave. Hva hun mener med dette og hvorfor hun søkte jobben som barneombud, snakket Hjort Kraby om som gjest hos Anne Grosvold.

De fatale ordene

Lite visste den unge, nigerianske journalisten Isioma Daniel hva hun egentlig satte igang da hun i forbindelse med Miss World-kåringen i Nigeria i 2002 skrev en litt sleivete kommentar om Muhammed i avisen hun jobbet for. Hun fikk utstedt en fatwa over seg, 200 mennesker døde i gateopptøyer på grunn av hennes kronikk, og for å redde livet måtte hun rømme landet. Nå jobber Isioma som journalist i Stavanger Aftenblad og kom til Grosvold for å fortelle sin sterke historie, og om hvilken sprengkraft som ligger i det skrevne ord.

National Bank

Supergruppa National Bank med Thomas Dybdahl i spissen avsluttet sendingen med hiten "Family".

Se sendingen i reprise i nett-TV