- Dere må hente barna deres

Bieber-fansen stimler sammen utenfor hotellet The Thief i Oslo, der alle tror at Justin Bieber bor. Politiet har nå sett seg lei på at mindreårige får ferdes fritt uten oppsyn, og oppfordrer foreldrene til å ta ansvar for barna sine.

Justin Bieber

Fansen stormer en bil utenfor hotellet The Thief der de tror at Justin Bieber befinner seg.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Politiet har gjentatte ganger gått ut med formaninger om at foreldrene må følge med på hva barna foretar seg under Justin Biebers besøk i hovedstaden. Til tross for oppfordringene er ikke politiet imponerte over antallet barn og unge som tilsynelatende har frie tøyler i jakten på popidolet.

- Disse barna har ingenting her å gjøre og foreldre kan ikke forvente at politiet skal overta foreldreansvaret fordi det er noe spennende som skjer, sier Knut Melling i Oslo Politikammer.

- Få dem hjem

Noen hundretalls beliebere holder til rundt hotellet på Tvjuholmen i Oslo. Politiet valgte til slutt å sette opp sperringer da de fremmøtte gjorde det vanskelig for gjester og varetransport å komme inn og ut av hotellet.

Melling har en tydelig beskjed til foreldre med barn som er ute for å få et glimt av popidolet.

- Jeg ber innstendig om en ting – dere må passe på barna deres. Det er ingen grunn til at de skal være overlatt til seg selv, så foreldrene må bruke sunn fornuft og få barna hjem.

Dårlig dialog

Det er ikke kjent om Justin Bieber faktisk bor på hotellet og det virker ikke som om dette vil bli bekreftet mens popstjernen er i Oslo. Politiet er ikke fornøyde med kommunikasjonen med apparatet rundt Bieber, og mener dette har vanskeliggjort jobben.

- I utgangspunktet ville Oslo Politikammer ha åpenhet rundt bosted da det er lettere for oss å kontrollere folkemengden om den er på ett sted. Men managementet til Justin Bieber gjør litt som de vil, og det gjør det vanskeligere for oss å unngå uønskede situasjoner. Nå må vi nok bare prøve å stå løpet ut og gjøre det beste ut av situasjonen slik den er, sier Melling.

I dag spiller Bieber sin andre av tre Oslo-konserter på turnéen, og politiet tror at de som er ved hotellet vil forsvinne av seg selv når det nærmer seg konsertstart.

Kulturstrøm