Gåten i Isdalen

Hopp til innhold
Emaljen på tennene til Isdalskvinnen kan være en nøkkel til å finne ut enda mer nøyaktig hvor hun vokste opp. Der lagres isotoper fra maten hun spiste og vannet hun drakk da hun var liten. Nå har Universitetet i Bergen og politiet klart å måle disse isotopene med en helt ny metode. Hvilke svar kan de gi?

Gåten i Isdalen

Oppsummert

Episode 9: Emaljen på tennene til Isdalskvinnen kan være en nøkkel til å finne ut mer nøyaktig hvor hun vokste opp. Der lagres spor fra mat og vann. Nå har Universitetet i Bergen og politiet klart å måle isotopene. Hvilke svar kan de gi?

Alle videoepisoder

DNA-eksperten Walther Parson fra Østerrike har undersøkt levningene av Mozart og den russiske tsarfamilien. Nå har han analysert Isdalskvinnens DNA - og funnet ut hvilken verdensdel hun kom fra. Den første brikken i puslespillet om Isdalskvinnens identitet er på plass.
Et sted i Isdalskvinnens tenner - enten i den harde emaljen eller dypt inne det indre - ligger kanskje svaret på hvor i verden den mystiske kvinnen kom fra. Nå er de første undersøkelsene gjennomført. Er det mulig å finne informasjon i det 46 år gamle materialet, eller har tiden slettet alle spor?
46 år etter at Isdalskvinnen ble funnet død, har åstedet gått i glemmeboka. To av Norges fremste kriminalteknikere, Per Angel fra Kripos og Nils Jarle Gjøvåg fra Vest politidistrikt, leter seg fram til stedet der Isdalskvinnen ble funnet i 1970, ved hjelp av gamle fotografier. Der drøfter de hva som kan ha skjedd, og hvordan hun døde.

Bakgrunn

Isdalskvinnen på tysk TV

Isdalskvinnen ut i Europa

Nå får Europa høre den gåtefulle historien om Isdalskvinnen. Svaret om hvem hun var ligger sannsynligvis et sted på kontinentet.