Hopp til innhold
Anmeldelse

En sterk Eurovision-finale

Her er vår dom over de 26 finalelåtene i verdens største musikkonkurranse.

FRA VENSTRE: Blas Cantó, Barbara Pravi, Tix og Daði og Gagnamagnið.
Foto: Andres Putting/Thomas Hanses / EBU
Musikk

Eurovision 2021 – finale

26 land – inkludert Norge

22. mai, 2021

Finalen i Eurovision 2021 er over. Faduma, Sjur og meg selv – Espen – har jobbet oss gjennom de 26 låtene som har vært på scenen.

Start på toppen eller hopp rett til de låtene vi mener var de sterkeste i Eurovision 2021: Bulgaria, Frankrike, Italia, Island, Israel og Portugal.

LES: Italia vant Eurovision 2021

Espen Borge:Er dere klare for 26 låter og non-stop Eurovision?
Faduma Mohamud:Let's go!
Sjur Systad Tyssen:Så klar som eg kan bli.

1. Kypros

 • Elena Tsagrinou – «El diablo»

Faduma Mohamud:«Alejandro»??? Nei, «El diablo»!!! Gikk videre???!
Espen Borge:Lady Gaga til finalen ja, det skulle jo bare mangle, det.
Sjur Systad Tyssen:Det er noko veldig kult, på ein veldig cheesy måte, med å ha «el diablo» skrive i brennande skrift der.
Espen Borge:I all sin uoriginalitet er nok dette dessverre en typisk Eurovision-låt som kommer til å nå langt. Pussig også hvordan en kypriotisk artist, som synger på engelsk, har valgt å tiltale djevelen ved sitt herlig ukypriotiske alter ego «El diablo».
Espen Borge:Liker egentlig ingenting med det sceneshowet her, helt ordinært.
Espen Borge:Terningkast 3
Sjur Systad Tyssen:Eg trur denne tilbyr litt for lite eige til å bli noko meir enn fyllmasse på den endelege tabellen. Med det sagt, er det ikkje så mykje å vere negativ til ved den. Tsagrinou er ein av dei som ikkje gjer seg bort i leveringa så ein plass i finalen fortener ho.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Synes det var kult når det så ut som det var flere med den videoen av de bak. Ellers hører jeg hele tiden Lady Gaga og det forstyrrer meg litt.
Faduma Mohamud:Terningkast 4

2. Albania

 • Anxhela Peristeri – «Karma»

Faduma Mohamud:Her var det effektene fra sceneshowet som engasjerte mest.
Espen Borge:Fy søren, så ufortjent at Albania gikk til finalen.
Sjur Systad Tyssen:Ein rekk å gå litt lei av røykeffektane i løpet av framføringa, men når ho nailer dramatikken i stemma, har mellom anna røykringen som omkransar ho ein forsterkande effekt.
Espen Borge:Her liker jeg INGENTING ved sceneshowet.
Sjur Systad Tyssen:Med unntak av eit litt unødvendig brekk mot slutten, er det ingenting som festar seg, og ein sit berre att med ein forbigåande graut av dramatikk. Det er ei utfordring å stille med ein låt på eige morsmål når den ikkje engasjerer meir enn dette, men leveringa og sceneshowet var på plass i semifinalen. Det overtydde publikum.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Espen Borge:Terningkast 2
Faduma Mohamud:Terningkast 4

3. Israel

 • Eden Alene – «Set Me Free»

Sjur Systad Tyssen:Eden Alene har sannsynlegvis hatt betre vokalprestasjonar enn den ho viste i semifinalen, men dette bidraget er såpass sterkt i seg sjølv at det er heilt på sin rett at det kvalifiserte seg.
Faduma Mohamud:Står fortsatt ved at Eden har veldig bra vokal.
Espen Borge:Den høye tonen er jo helt syk!
Faduma Mohamud:Eden har fantastisk hår, kostymene funker, og det hele oppsettet funker med sangens vibber.
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Espen Borge:«Set Me Free» er velsignet med irriterende fengende refreng du ikke rister av ut av øregangene uten q-tips. I tillegg er den smittsomt energisk, og selv om den er bygget på et rimelig tradisjonelt arrangement er den utvilsomt en av de mest stemningsgivende låtene i bunken her.
Espen Borge:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 5

4. Belgia

 • Hooverphonic – «The Wrong Place»

The Wrong Place - Hooverphonic

The Wrong Place - Hooverphonic

Sjur Systad Tyssen:Ikkje eit særleg utprega sceneshow å spore her, men det ville kanskje ikkje passa låten heller? Lyskastarar og røykmaskin fungerer på den gjengse konsert, så kvifor ikkje her også.
Espen Borge:Kult med noen veteraner i finalen!
Espen Borge:Liker at de er litt eldre enn gjennomsnittsdeltakeren i alle fall.
Faduma Mohamud:Glad for at jeg får høre denne igjen, den vokser på meg for hver gang!
Sjur Systad Tyssen:Ein kan sjå forbi at det har blitt skrive langt betre songar om å vakne opp attmed gårsdagens erobring, for det er fint med ein mid-tempo låt med ein behageleg melodi og eit mørkare sound oppi alt showet.
Sjur Systad Tyssen:Låten forsøker å vere heimsøkande og mystisk, men vert for vanskeleg å ta på alvor.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Espen Borge:Terningkast 4
Faduma Mohamud:Terningkast 4

5. Russland

 • Manizha – «Russian Woman»

Manizha med «Russian Woman»

Manizha med «Russian Woman»

Faduma Mohamud:Alle mine favoritter går videre jo, føler meg veldig synsk nå. Litt sånn som den blekkspruten som forutser fotball-VM eller noe sånt, jeg er en Eurovision-blekksprut ...
Espen Borge:Bra at Manizha gikk videre! Nok et merkelig bidrag Eurovision har godt av. Og ikke la det russiske patriarkatet vinne!
Sjur Systad Tyssen:Dei har auka pyrobudsjettet og fått på plass betre bruk av kulissane sidan sist. Å dekke skjermane med ein drøss russiske kvinns som mimar med, er showmessig meget, meget sterkt.
Faduma Mohamud:Det er et friskt elektropop-nummer, men jeg skulle ønske at det kanskje var mer spill mellom det moderne og tradisjonelle i måten låta er arrangert på. Det er uansett gøy å se en liten mikrofon-dans gjort av koristene, der det svaies fra side til side.
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:Musikalsk sett er jo dette berre eit einaste rabalder, men russarane skal ha for at dei satsar på klassisk, austeuropeisk ESC-show. Det er jo litt av poenget.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 1
Faduma Mohamud:EVERY RUSSIAN WOMAN KNOWS NOW!
Espen Borge:De kostymene er ganske ville, og den fete kofte-lignende saken som bare står der er jo direkte fengslende.
Espen Borge:Terningkast 5

6. Malta

 • Destiny – «Je me casse»

Destiny med «Je Me Casse»

Destiny med «Je Me Casse»

Espen Borge:Kanskje den sterkeste vokalisten i årets konkurranse, men litt for kjip låt for en finale spør du meg.
Faduma Mohamud:Jeg er ikke så fan av hvordan «Je me casse» er lagt opp, men blir frelst av vokalen til Destiny.
Faduma Mohamud:Hun løfter fortsatt låta! Ikke overrasket over at denne gikk videre egentlig. I noen partier minner de oppkutta horn-samplene om Ariana Grandes låt «Problem» selv om de er forskjellige.
Faduma Mohamud:Og et heftig lysshow!
Sjur Systad Tyssen:Klarer ikkje denne å bestemme seg for om den er rar eller flink, men ein treff kanskje mange når ein vekslar slik. Personleg hadde eg klart meg utan å måtte høyre denne igjen.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 2
Espen Borge:Destiny er ikke akkurat blottet for karisma.
Espen Borge:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:Trass i nok ein seanse med lilla lyssetting, er seansen før siste refreng ganske så stilig, der det digitale glitteret regnar og ein berre ser konturane av dansarane. Meir bruk av dansarar som kulissar, seier no berre eg.
Faduma Mohamud:Terningkast 4

7. Portugal

 • The Black Mamba – «Love Is on My Side»

Tha Black Mamba med «Love Is on My Side»

Tha Black Mamba med «Love Is on My Side»

Sjur Systad Tyssen:Ein skal vel ha seg pausar til å gå på do, hente seg ein øl eller kva det måtte vere i løpet av finalen også? Neida. Det vert litt kjedeleg for min del, men heller dette enn eit meir generisk bidrag i finalen.
Espen Borge:Et av de beste bidragene, en storfavoritt!
Faduma Mohamud:Glad for at denne gikk videre, var litt for redd for at denne var litt for «moden» for ESC. Wihuuuu!
Sjur Systad Tyssen:Eg var redd den trauste opninga skulle legge føringa for heile opptredenen, men gatelysa i kveldssol er både ein god kontrast og unekteleg blant dei betre effektane i heile konkurransen. Det løfta dette mykje i mi bok.
Espen Borge:Årets høyverdige alibi. Portugal sender nok en gang et utradisjonelt bidrag etter suksessen med Salvador Sobral i 2017.
Espen Borge:I mylderet av trashy poplåter er det godt å få en sjelfull og velkomponert ballade fremført av en vokalist som tåler en Macy Gray-sammenligning. Her er det også store muligheter for å veive armene fra side til side, kanskje til og med akkompagnert av en lighter eller en mobil-blitz. Dette føles som en utstrakt hånd til dem som har fått nok av enfoldigheten i denne konkurransen.
Espen Borge:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Sceneshowet passer med uttrykket, ikke for mye eller for lite. Viktigste er jo STEMMEN her, og den er SMUUUUUUD 😁
Faduma Mohamud:Terningkast 5

8. Serbia

 • Hurricane – «Loco Loco»

Hurricane med «Loco Loco»

Hurricane med «Loco Loco»

Espen Borge:Jaja, da blir det tequila-shots og Magaluf i finalen, da.
Sjur Systad Tyssen:Hurricane slit litt med framføringa når dei skal bevege seg rundt medan dei syng, men gjer seg ikkje heilt bort. Dei vinn neppe heile konkurransen, men det er plass til litt balkansk dance-pop i finalen, synest eg.
Espen Borge:Ålreit lysshow, i alle fall.
Faduma Mohamud:Altså, låta kan være engasjerende de minuttene den varer, men synes det var litt slitsomt sceneshow 😑
Faduma Mohamud:Terningkast 3
Espen Borge:Energisk trio med ambisjoner. Ingen tvil om at Serbia har ambisjoner i år.
Espen Borge:Hurricane er selvsikre, energiske og intense. Selv om låta i beste fall er en passende følgesvenn på et svett dansegulv på Ayia Napa er det ikke noe å utsette på innsatsen. Likevel sliter også denne låta med gjenhørsverdien, som er bortimot fraværende. Reggaeton-rytmen begynner å bli passé, selv i Eurovision-sammenheng, og refrenget er heller ikke noe å skrive hjem om.
Espen Borge:Terningkast 3
Sjur Systad Tyssen:Det ser i og for seg tøft ut med digre bokstavar, og dei ser genuint ut som at dei stortrivst der oppe, men jamnt over har dei mykje å gå på showmessig. Ein får ta til takke med det ein får.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 4

9. England

 • James Newman – «Embers»

James Newman med «Embers»

James Newman med «Embers»

Faduma Mohamud:James Newman lyser opp rommet 😄
Espen Borge:GIF av den britiske dronningen
Sjur Systad Tyssen:Eg forstår kvar han skal, men er ikkje dette litt uferdig?
Sjur Systad Tyssen:Det er eit sterkt demopreg over både vokalprestasjon, produksjonskvalitet og overgangar.
Faduma Mohamud:Selv om sangen ikke strekker seg helt utover det som kan kalles generisk dansepop, så er det gleden til James Newman som selger låta for meg.
Espen Borge:Syns hooket og refrenget funker overraskende bra. Storbritannia pleier ikke være spesielt gode i Eurovision!
Espen Borge:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:Grunnidéen er grei, men denne låten finst det mange av. Det er ingenting spesielt å spore her.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 2
Faduma Mohamud:Vokalene hans er ikke så verst, der hans dype og hese stemme får briljere i løpet av sangen. Absolutt favoritt-del er jo blåserekka, de var 🔥. Selv om jeg skulle ønske meg litt kraftigere spill. Energisk og flott levert.


Faduma Mohamud:Terningkast 4
Faduma Mohamud:Eneste landet som alltid har sunget på morsmålet sitt, da!

10. Hellas

 • Stefania – «Last Dance»

Stefania med «Last Dance».

Stefania med «Last Dance».

Faduma Mohamud:Denne festet seg. Er ikke overrasket over et gjensyn i finalen :)
Sjur Systad Tyssen:Skal det vere noko å hente i finalen må Stefania heve seg nokre hakk, men låten er framleis god. Eg heiar på at ho yter den meir rettferd neste gong.
Espen Borge:80-tallet lever videre.
Faduma Mohamud:Gode vokaler og energisk produksjon. Det er trendy å bringe 80-tallet på banen igjen, og det funker veldig godt her. Trivelig låt, men jeg merker jeg går rundt og venter på at den skal dras hakket mer opp.
Faduma Mohamud:Føler den liksom bare står på stedet hvil. Refrenget drar jo litt i energinivået, men merker fortsatt det mangler noe her. Ellers veldig fornøyelig opplevelse.
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Espen Borge:Han gjennomsiktige fyren er jo litt stilig, da.
Espen Borge:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:Meiningane vil nok vere delte, men eg meiner greenscreen-showet er ein god idé. Ikkje alt gjekk etter planen i semifinalen, men får dei rydda opp i slurvefeila kan det sjå riktig så tøft ut. Tacky som få, men like fullt tøft.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 4

11. Sveits

 • Gjon's Tears – «Tout l'Univers»

Faduma Mohamud:Innlevelsen til Gjon er vill!
Espen Borge:Sveisen hans er ikke så verst!
Sjur Systad Tyssen:Blant alle dei storslåtte produksjonane, er det friskt med eit show som baserer seg så mykje på berre Gjon's Tears aleine blant store kulissar. Det kjenst litt nærare, og passar den introspektive tematikken eg har googla meg fram til at låten har.
Faduma Mohamud:Frelst første gangen jeg hørte den, glad jeg blir frelst igjen!
Espen Borge:Godt å ha med en virkelig god vokalist i finalen.
Espen Borge:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:Eit av dei bidraga som var heilt avhengige av plettfri framføring. Alle bekymringar viste seg å vere grunnlause. Framleis blant konkurransens finaste, og eg trur litt meir på det no enn eg gjorde tidlegare i veka.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 4
Faduma Mohamud:Låta er en vakker reise der Gjon briljerer med sin sterke vokal. Det er en dans der vi svaier oss igjennom rene, klare og høye toner fra ham. Melodiene og emosjonene låta flesker opp guider oss igjennom et cinematisk univers. Det er vakkert, jeg er frelst.
Faduma Mohamud:Terningkast 5

12. Island

 • Daði og Gagnamagnið – «10 Years»

Daði og Gagnamagnið er i karantene etter korona-smitte i delegasjonen. Denne fremføringen fra generalprøvene av låten «10 Years» blir vist i finalen.

Sjur Systad Tyssen:Synthar som låser seg saman til ein sirkel. Det er ein i utgangspunktet latterleg gimmick, men det er utvilsomt litt tøft også. Og berre passande i Eurovision-samanheng. Alt må ikkje vere lys og røykmaskiner heller.
Faduma Mohamud:Visste de kom til å gå videre!
Faduma Mohamud:Jeg bare synes alt er så gjennomført bra. De absurde dansetrinnene, instrumentene, klærne, utrykket, osv.
Espen Borge:Liker nesten best at alle i bandet er gode venner eller familie!
Sjur Systad Tyssen:Island er ein av favorittane, og det er forståeleg. Dei har sin sjarm, og er vanskelege å stille seg altfor kritisk til. Ikkje blant mine favorittar, men eg ser appellen, så i mi bok var dette berre ein av dei tinga som måtte skje.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Daði and Gagnamagnið klarer å videreføre den bekymringsløse og morsomme stemningen som omkranser stilen deres. Låta har en svingende funky rytme, en gledelig vibb som glir over i et refreng som fester seg lett. Lyrisk er det smart, der ordspill og metaforer smelter sømløst i hverandre. Ikke bare blir jeg i godt humør, men jeg synes også det skinner en slags genuin kvalitet gjennom sceneshowet med de absurde dansetrinnene.
Faduma Mohamud:Terningkast 5
Espen Borge:Terningkast 5

13. Spania

 • Blas Cantó – «Voy a quedarme»

Faduma Mohamud:For en fryd for ørene!
Espen Borge:Finnes det et bedre balladespråk enn spansk? For meg blir det likevel for smørsanger på stranda, altså.
Espen Borge:Dramatisk GIF på spansk
Faduma Mohamud:😍😍
Sjur Systad Tyssen:Sjølv om låten er fin nok som den er, festar den seg på ingen måte. Det som talar for den, er det spanske språket. Det gir identitet og skil den frå andre ballader i konkurransen, men ville ikkje nødvendigvis sendt den vidare i ein eventuell semifinale.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Espen Borge:Denne låta er altfor tradisjonelt oppbygd og lite fengende til å bare skulle gå rett til finalen på denne måten. Dette regelverket må det bli slutt på! En helt streit og ordinær ballade som dette bør ikke ha krav på en direktekvalifisering.
Espen Borge:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Likte oppbygningen her og for et klimaks det ble! Han kunne dratt den «less is more»-greia lengre. A capella-seksjonen i begynnelsen var gåsehud-fremkallende!
Faduma Mohamud:Terningkast 5

14. Moldova

 • Natalia Gordienko – «Sugar»

Espen Borge:Ingen Eurovision-finale uten et moldovsk hook!
Faduma Mohamud:Ganske overrasket over at denne kom til finalen, synes det var andre bidrag som engasjerte mer som kunne tatt plassen til denne 😬😬
Sjur Systad Tyssen:Dette er eit av dei sceneshowa som gir meg minst. Når dei fine fargane er det eg har å trekke fram, og det er den same paletten som brukast igjen og igjen, seier det i grunn sitt.
Espen Borge:Akkurat passe «tacky»!
Sjur Systad Tyssen:Trass i eit par ålreite melodilinjer, druknar nok dette i sterkare bidrag reint musikalsk, og liveshowet kan fort ende opp med å fungere betre enn låten i seg sjølv.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Espen Borge:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Her føler jeg sceneshowet tar litt over for selve låta, den funker greit i bakgrunnen. God energi, men ok sang!
Faduma Mohamud:Terningkast 3

15. Tyskland

 • Jendrik – «I Don't Feel Hate»

Faduma Mohamud:Er litt redd denne havner mer på gimmick-sporet for min del. Jeg hater det ikke, men er heller ikke spesielt begeistra for den.
Espen Borge:Tysklands Victor Sotberg-dobbeltgjenger, som igjen er Norges Pewdiepie, har laget et av årets verste bidrag.
Faduma Mohamud:Låta i seg selv er ganske enkel, og har et budskap alle kan være enige i, men mer er det liksom ikke.
Faduma Mohamud:Det pumpes inn masse energi gjennom produksjonen, der det kjennes ut som man blir dratt inn i midt-akten av et teaterstykke hvor den komiske karakteren kommer med sitt nummer eller noe sånt. Jeg har ikke helt teater-terminologien på plass, men dere skjønner :-)
Sjur Systad Tyssen:Dette er kremeksempelet på ein låt der quirky påfunn og brå overgangar kan vere det som vinn mange over, medan dei gjer det til ei krevande utfordring for andre å kome seg gjennom den.
Sjur Systad Tyssen:Eg tilhøyrer sistnemnde gruppe. Dette vert for påtatt gøyalt og usamanhengande for meg.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 2
Espen Borge:Terningkast 1
Faduma Mohamud:I don't feel hate :D
Espen Borge:Fyttikatta, der er jeg uenig.
Faduma Mohamud:De skal ha for fremførelsen, Jendrik har det gøy på scenen, og han klarer å levere et boblende nummer der energien løper løpsk til toppen!
Faduma Mohamud:Terningkast 4

16. Finland

 • Blind Channel – «Dark Side»

Espen Borge:Min reaksjon da Finland gikk videre: Sjokk og vantro.
Espen Borge:Terningkast 1
Faduma Mohamud:Jeg føler denne hadde truffet meg som tenåring, så klarer ikke å mislike den.
Faduma Mohamud:De har det gøy på scenen i semifinalen, det er det viktigste!
Sjur Systad Tyssen:Det er mykje ein skal oppleve. Også tøffetøffe gutar i svart som viser fingeren akkompagnert av overprodusert nu metal i Eurovision. Hadde klart meg utan dette, men det er det visst mange andre som ikkje hadde gjort, så eg skal ikkje stille meg på bakbeina.
Sjur Systad Tyssen:Eg trur denne vart spelt på mang eit tenåringsrom på første halvdel av 2000-talet.
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Sjur Systad Tyssen:For meg er dette berre usjarmerande vås, frå ende til annan, men det er i alle fall ild der. Og ild kan vere kult. Det stoppar der.
Sjur Systad Tyssen:Som fan av svartmetall kastar eg sannsynlegvis gigantiske steinar i glashus her, men det får vere grenser til fjolleri.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3

17. Bulgaria

 • Victoria – «Growing Up Is Getting Old»

Faduma Mohamud:Ingen forstyrrende elementer, det er solid og vakkert levert av Victoria!
Espen Borge:Dette er jo en av de beste låtene, så det skulle bare mangle at den kom til finalen.
Sjur Systad Tyssen:Klart Bulgaria skal til finalen! Etter at Georgia song surt og stakk kjeppar i hjula sine, var eg redd for at Victoria skulle gjere det same. Niks! Prikkfritt. Det delast ikkje ut premie om ein klarer å gjette kven eg heiar på.
Faduma Mohamud:Hun har en behagelig stemme som klarer å dra deg inn i låta, produksjonen klarer også videreføre det lette og myke preget. Men for min del så ble den låta litt kjedelig i lengden bare, det er et søtt bidrag da :D
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Espen Borge:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Victoria aleine på holmen sin vert nesten meir som ein barnleg og nostalgisk musikkvideo enn show. Det spelast på kjensler, og eg skal ikkje vere for tøff mannemann til å la det ha effekt. Sanden som renn som i eit timeglas er ein fin detalj.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 6

18. Litauen

 • The Roop – «Discoteque»

Sjur Systad Tyssen:Det er eit safe bidrag og vart levert nokså feilfritt. Er vel få som er overraska over at vi skal sjå Litauen igjen?
Espen Borge:Det skulle virkelig bare mangle! Skikkelig «eurovisionsk» på godt og vondt.
Faduma Mohamud:Jeg er ikke overrasket. The Roop er jo DET Eurovision handler om.
Sjur Systad Tyssen:Musikalsk sett er «Discoteque» eit heilt innafor stykke elektropop, men kolliderer fullstendig med vokalisten si levering av den i overkant naive teksten. Det verkar som at The Roop ikkje er heilt sikre på om dette eigentleg landar, så dei smører på med akkurat nok ironi til å kunne ta avstand om det skulle bli nødvendig.
Sjur Systad Tyssen:Opninga er god. Eg likar silhuettane og kor aleine han faktisk ser ut på scena. God mimikk. Derfrå og ut blir det litt fjollete.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Faduma Mohamud:Det er enkelt sceneshow med tydelige farger, effekter og absurd dansing som egentlig er toppen av det hele.
Faduma Mohamud:Terningkast 5
Espen Borge:Den fingergreia kan jeg styre meg for, men de danserne der er skikkelig kule. Og gule.
Espen Borge:Terningkast 5

19. Ukraina

 • Go_A – «Shum» (Шум)

Faduma Mohamud:WOW.
Faduma Mohamud:DETTE ER MIN VINNER!!!!
Sjur Systad Tyssen:Eg har skjønt at eg er i minoriteten som ikkje likar denne, men skal gi den det at den gir konkurransen noko unikt og heilt på sida. Heilt i orden at den skal kjempe i finalen.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 1
Espen Borge:Den her er helt rå, ass. Var nervøs på slutten av semifinalen der, godt å se at fornuften seiret.
Faduma Mohamud:Klikker over alt! Effektene, den lille scenen med bandet og vokalisten. FLØYTESPILLINGEN! Den grønne JAKKA! ALT.
Faduma Mohamud:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Eit litt ordinært show totalt sett, men eg likar den vesle scena dei har bygd seg. Får litt assosiasjonar til miniatyrane som er brukt i gamle fantasyfilmar som «Army of Darkness». I aller høgste grad positivt meint.
Espen Borge:Det er jo sånt som dette man håper på når man blir bedt om å vurdere låtene i Eurovision. For en psykedelisk åpenbaring denne memen av en låt er. Med vaskeekte teknotempo drar Go_A oss med på en syrete reise gjennom Ukraina, og dèt på morsmålet.
Espen Borge:Terningkast 6

20. Frankrike

 • Barbara Pravi – «Voilà»

Espen Borge:Édith Piaf vinner Eurovision i 2021, hvem skulle trodd?
Sjur Systad Tyssen:Dette er lyden av å drikke vin på ein balkong med sånt triveleg gatelys og Eiffeltårnet i bakgrunnen. Det blir ikkje meir fransk enn dette. Men Frankrike er jo ikkje så verst?
Faduma Mohamud:Har allerede refrenget på hjernen!
Espen Borge:Hvis ikke denne vinner, så skjønner jeg ingenting.
Sjur Systad Tyssen:Kanskje er ikkje låten så spanande i seg sjølv, men det er noko svært trygt ved den. Tydeleg identitet. Eg likar det.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 4
Espen Borge:Dette har både Edith Piaf og Françoise Hardy over seg, og er virkelig en sterk Eurovision-låt. Egentlig altfor sterk for denne konkurransen. Den er leken, ambisiøs og utradisjonell.
Espen Borge:Barbara Pravi har en kul vokal, og tempoet er selvsikkert og sløyt. En grunn til at denne er storfavoritt. Sånn skal det gjøres!
Espen Borge:Terningkast 6
Faduma Mohamud:Tror denne kan vinne.
Faduma Mohamud:Terningkast 5

21. Aserbajdsjan

 • Efendi – «Mata Hari»

Espen Borge:Pyro er jo ... kult, det.
Sjur Systad Tyssen:Det kan vere stilig med ild, slangar og greier i blant.
Sjur Systad Tyssen:I rein levering var dette ein av kveldens beste, etter mi meining. Låten i seg sjølv vert litt masete, men det «ma-ma-ma-ma»-hooket høyrer eg gjerne att i finalen.
Faduma Mohamud:Veldig fint hvordan energien bygde seg opp gjennom sceneshowet. Kule antrekk og dansing!
Espen Borge:Bra for Tix' vinnersjanser at flørten med Efendi kan fortsette!
Sjur Systad Tyssen:Efendi skulle eigentleg representere Azerbaijan med låten «Cleopatra» under Eurovision Song Contest i 2020, men fekk ein ny sjanse i år. Då var det berre å hive seg rundt, velge ei anna historisk kvinne og lage låten på nytt.
Sjur Systad Tyssen:«Mata Hari» går langt i å skape seg eit dramatisk uttrykk som skil den frå resten, og kan ende opp med å hugsast meir for det enn for kvaliteten. Likevel er den tidvis riktig så catchy, og eigentleg eit betre bidrag enn det «Cleopatra» nokon gong var.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Espen Borge:Terningkast 4
Faduma Mohamud:Terningkast 4
Faduma Mohamud:Ma ma ma, Ma-ta Ha-ri 🎶

22. Norge

 • Tix – «Fallen Angel»

Sjur Systad Tyssen:Fullt fortent. Det var mykje rot heile kvelden, med stemmer som ikkje heldt og sceneshow som var betre på papiret. Tix spelar det heller forholdsvis trygt, står i ro og let dansarar og lys gjere jobben. Det løner seg.
Espen Borge:Hadde jo vært veldig typisk meg om Tix vant hele greia.
Faduma Mohamud:Synes det er lættis med de lenkede-djevlene⛓ Det beste med bidraget er jo sceneshowet for min del ...
Faduma Mohamud:Terningkast 2
Sjur Systad Tyssen:Lys, pyro og silhuettar. Alt dette ser bra ut, men denne framføringa skal vel hugsast mest for at han tar av seg brillene. Denne gesten har vore debattert, men det gir likevel menneskeleg kontakt oppi eit svært pompøst show.
Espen Borge:Tror det var ekstremt smart å ta av seg solbrillene et øyeblikk, ja.
Espen Borge:Terningkast 2
Sjur Systad Tyssen:Eg synest mange er altfor strenge med denne. Ja, det er «cheesy», men dette er jo verkeleg Eurovision.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 4

23. Nederland

 • Jeangu Macrooy – «Birth of a New Age»

Espen Borge:Deilig og kjærkomment innslag blant alt det som høres likt ut.
Faduma Mohamud:Jeangu + korister + danser = bra sceneshow! Klarer å løfte låta til nye høyder 😀
Sjur Systad Tyssen:Det er ein sjanse for at det berre er eg som forventar for mykje. Skuffelsen er vanskeleg å riste av seg.
Espen Borge:Elsker koringa og «Yu no man broko mi».
Espen Borge:Terningkast 5
Faduma Mohamud:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Kvifor er ikkje dette betre!? Det startar så lovande, med stødige rytmer og ein lovnad om at dette skal eksplodere i eit digert og, for vestlege øyre, eksotisk lydbilete.
Sjur Systad Tyssen:Joda, det kjem seg i mål, og det eksotiske crescendoet kjem, men det vert for lite for seint. Heile vegen dit er ein stilleståande og repetitiv affære, og ein kan spør seg om dette er resultatet dei eigentleg gjekk for.
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 3
Faduma Mohamud:«You no man broko mi!!»
Sjur Systad Tyssen:Eg mistenker dog at dette sceneshowet kan gi oss ein sårt tiltrengt pause frå lilla outrun-lys, og det skal ein ikkje undervurdere effekten av.

24. Italia

 • Måneskin – «Zitti e buoni»

Faduma Mohamud:Italia stiller sterkt med et overraskende bidrag. Vokser på meg denne her og!
Espen Borge:Tenk om Eurovision var sånn her hele tiden?
Sjur Systad Tyssen:Sylfrekke harmoniar mot slutten av andreverset der!
Espen Borge:Denne låta kunne jeg faktisk hørt på eget initiativ.
Sjur Systad Tyssen:Rock med inspirasjon frå 70-talet innpakka i 90-tals estetikk. Rocken var god på både 70 og 90-talet, så kvifor ikkje?
Sjur Systad Tyssen:Ein gamblar litt når ein ikkje syng på engelsk, men det melodiøse italienske språket passar låten godt. Når riffet ikkje er meir originalt enn det er, reddast mykje inn på at vokalen kan ta delar av det melodiøse arbeidet. Med litt mild traktorbass oppå der igjen, er dette slettes ikkje ille!
Sjur Systad Tyssen:Terningkast 5
Faduma Mohamud:Terningkast 5
Sjur Systad Tyssen:Totalpakken er god. Kanskje er ikkje det mest originale stykket med rock ein har høyrt før, men eg har ingen problem med å forstå favorittstempelet.
Espen Borge:GIF av Simon Cowell som klapper
Espen Borge:Terningkast 5

25. Sverige

 • Tusse – «Voices»