Hopp til innhold

Her føder Dagfinn Lyngbø

Midt i beste gullrekketid skal Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø finne svar på om en fødsel virkelig er så smertefull som kvinner skal ha det til.

Her føder Dagfinn Lyngbø.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Og for å gjøre det, var komiker Dagfinn Lyngbø pent nødt til å barbere magen for å få festet elektrodene som skulle lede ham gjennom to timer med ufrivillige muskelsammentrekninger.

– Det var en røff fødsel. For å si som kvinnene: Det er ikke mulig å beskrive smerten, sier Lyngbø til NRK.

Les også: Anne-Kat: – Har funnet ut hvem i bransjen som ikke har selvironi

Fredagsunderholdning

Teorien blir testet ut i det populærvitenskapelige programmet «Big Bang», som har premiere på NRK1 fredag 5. mars klokken 20.05.

Til tross for at Dagfinn hadde vondt i magen en hel uke etter «fødselen», er han likevel ikke helt klar for å ta kvinnenes side i smertedebatten.

Les også: - Folk må tåle å bli vitset om

– Jeg har ikke kommet til en konklusjon ennå. Når jeg tenker på det sånn i ettertid, var det egentlig ikke så ille, prøver komikeren seg på – til heftige protester fra medprogramleder Anne-Kat. Hærland.

– Okei da, det var ganske mye vondere enn å bli sparket i pungen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø

Anne-Kat. og Dagfinn Lyngbø suser inn i gullrekka med populærvitenskapsprogrammet 'Big Bang' fredag 5. mars.

Foto: Ole Kaland / NRK

Skal finne svar

I åtte programmer denne våren skal komikerduoen få stille spørsmålene de alltid har lurt på, som «har kriminelle et ekstra gen?», «har noen blitt vekket til live igjen etter å ha vært nedfryst?» og «hvorfor ligger hjernen så utsatt til på toppen av kroppen?». For å finne svaret, har de hentet inn et ekspertpanel på fem personer. Andre teorier kommer de til å teste i praksis.

– Vi vil ha svar på de små spørsmålene om de store temaene. Til å hjelpe oss har vi en sosialantropolog, biolog, lege, historiker og fysiker, forklarer Hærland.

Les også:

Ideen til programmet er hentet fra svenske «Boston Tea Party» med den populære duoen Filip og Fredrik. Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. har lenge samarbeidet på stand up-scenen, men dette blir første gang de skal jobbe sammen på TV.

«Tvinges» inn i gullrekka

– Gir det ikke litt prestasjonsangst å skulle blåse i gang gullrekka hver fredag med et helt nytt konsept?

– Nei, jeg ser ikke noe spesielt med det å sende fredag kveld, annet enn at vi kan gi oss på jobb en halvtime før Jon Almaas, sier Hærland.

Da programmet «Anne-Kat. ser på TV» hadde premiere i høst, hevdet komikeren at hun hadde kjempet for å få sendetid sent torsdag kveld.

– Ja, man kan si at jeg tapte denne gangen, sier Anne-Kat. om vårens gullrekkeplassering.

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP