Hopp til innhold

- Folk må tåle å bli vitset om

For Anne-Kat. kan ikke dy seg for å si det hun mener.

Anne-Kat. hos «Viggo på lørdag»
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Det er ren selvdigging, sier Anne-Kat. om å stille opp for bladet Mann, og mener Marianne Aulie må være like ærlig når hun viser rumpa.

Lørdag viser NRK Viggo Johansens intervju med Anne-Kat. Hærland i serien «Viggo på lørdag».

Anne-Kat. er aktuell med sitt humorshow i Bergen i disse dager, og NRK har kjøpt inn to nye programmer med 39-åringen. I intervjuet med Viggo blir hun umiddelbart konfrontert med alle avisoppslagene om hennes nye show.

– Lever du av å hetse folk? spør Johansen.

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hetset noen i mitt liv, jeg er som den reneste Mor Theresa. Men jeg vitser om folk, det er stor forskjell mellom de to, sier Anne-Kat.

Gjør narr av rumpa til Aulie

Anne-Kat. vil ikke være med på at det hun driver med er personangrep.

– Jeg er komiker, og en komikers oppgave når en skal jobbe med samfunnssatire er å gjøre narr av ting i offentligheten, og av ting rundt oss. Så da vil man ofte bruke personer i offentligheten, men man bruker dem jo slik de er i offentligheten, jeg har jo ikke noe i mot dem privat, sier hun.

marianne aulie annonse Aftenposten (faksimile)

UÆRLIG: Når Marianne Aulie viser fram rumpa i pressen er det ikke feminisme. Det er narsissisme, mener Anne-Kat.

Foto: Faksimile

Anne-Kat. mener folk skal få stå for det de mener.

– Folk må få gjøre hva de vil, men de må få være ærlige om hvorfor de gjør det. Som når Marianne Aulie står og viser rumpa si i Aftenposten og kaller det feminisme. Nei, Marianne, det er narsissisme. Det er helt greit, men du må si at det er det det er. Rumpa di er kjempefin, det er koselig for oss alle sammen å få se den, i hvert fall hvis den skjuler de klovnebildene, sier hun.

Kritiserer tabloidene

Anne-Kat. trekker ofte fram kjendiser som har vært framme i mediene med sine utsagn. Da ringer avisene, og avisenes forsider skriker med store bokstaver.

Det siste året har Hærlands vitsing gått ut over flere profilerte norske kjendiser. Hun ironiserte over Aksel Hennies og Tone Damli Aaberges offentlige romanse, hun startet en offentlig ordkrig med kjendisfrisøren Jan Thomas i VG, og hun oppnådde til alt overmål trusler om søksmål fra eksmodellen Vendela Kirsebom.

– Hvordan tror du folk opplever å bli utsatt for deg?

– Jeg tror ikke de opplever det som å bli utsatt for meg, jeg tror de opplever å bli utsatt for Dagbladet og VG som ringer og hisser dem opp, og spør om de har hørt hva Anne-Kat. har sagt om dem. Så har avisene kanskje sagt en ting jeg har sagt om kjente personer, men så har de ikke giddet å fortelle hva slags kontekst kommentaren ble sagt i, sier hun.

Det er en svært åpenhjertig Anne-Kat. som stiller i lørdagens program på NRK1. Hun snakker åpent om kiloene som har forsvunnet, om ekteskapet som endte, om fyllekjøringen og det påfølgende fengselsoppholdet.

- Jeg er ute i offentligheten, og alle vet dette om meg. Da kan jeg ikke la være å bruke det i mine show, sier hun.


Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor