Hopp til innhold

Haiti-singel før helgen

Studioversjonen av Ole Paus' sang til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti kommer trolig ut før helgen. "Dugnad for Haiti" jobber også med å gi ut hele søndagens konsert som album.

Ole Paus

Ole Paus har skrevet sangen 'Den stilleste natt' til inntekt for jordskjelvrammede i Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Ole Paus spilte inn sin sang "Den stilleste timen" i platestudio på lørdag, og den gis ut som singel om noen dager, sier ansvarlig for plateutgivelsen Joacim Lund.

- Sangen skal nå mikses, og resten er logistikk.

Joacim Lund

Joacim Lund er ansvarlig for den norske Haiti-platen.

Foto: Joacim Lund

Mange kjente artister

Med på studioversjonen av "Den stilleste timen" er artister som Ole Paus selv, Ingrid Olava, Thom Hell, Eldar Vågan, Simone Larsen, Lars Lillo-Stenberg og en rekke andre. Sangen er spilt inn gratis i Rainbow studio, og mikses av Jan Erik Kongshaug.

Les også: Ole Paus skriver sang for Haiti

Joacim Lund understreker at alle som deltar, stiller opp gratis. Alle pengene går til nødhjelp i Haiti.

- Jeg bare håper at folk ikke begynner å spre dette ulovlig på nettet. Det ville være å stjele fra jordskjelvofrene.

Live-album

Initiativtakerne bak "Dugnad for Haiti" jobber nå med å gi ut hele søndagens konsert i operaen på plate. Flere av artistene har selv tatt initativ til å si fra seg eventuelle inntekter fra salg av konsertopptak.

(Saken fortsetter under bildet)

Thom Hell og Ingrid Olava

Thom Hell og Ingrid Olava sang Peter Gabriels 'Don't give up' under konserten til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Det er ikke klart hvilket selskap som skal gi ut albumet. Etter at konserten søndag kveld var ferdig, begynte plateselskapene å ringe, forteller Joacim Lund.

Se konserten i Nett-TV: Dugnad i operaen for Haiti

NRK har rettigheter til å vise konserten i Nett-TV og den kan ses i 30 dager. "Dugnad for Haiti" håper å ha live-albumet klart om en ukes tid.

- Det er mye praktisk som gjenstår, og vi jobber dag og natt for å få til dette. Det overordnete målet er å skaffe penger til jordskjelvofrene.

Artistene sang flere sanger av kjente komponister, som det er rettigheter knyttet til. Dette må avklares, men det er færre rettighetsspørsmål knyttet til et live-opptak enn det hadde vært hvis dette var en studioplate, forklarer Lund.

Internasjonalt album

Fredag opptrådte artister som Madonna, Sting, Shakira m.fl. på en konsert til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti. Den TV-overførte konserten ble i helgen også gitt ut som album. Bl.a. sang Madonna sin egen låt "Like a Prayer" og Justin Timberlake sang "Hallelujah".

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.