Hopp til innhold

Ingen Emmy til Forbrytelsen

Det ble ingen ettertraktet Emmy-pris til Danmarks Radios populære krimserie Forbrytelsen i natt.

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Sofie Gråbøl spiller etterforsker Sarah Lund i Forbrytelsen. Gråbøl var med på laget som vant Emmy for serien Nikolaj og Julie i 2003, men i natt glapp hennes andre Emmy i siste runde.

Foto: DR-foto

Dermed gikk tv-stasjonen glipp av sjansen til å sikre seg den fjerde Emmy-statuetten til DRs dramaavdeling på fem år.

BBC stakk av med seieren

Dramaserien var en av fire dramaserier fra hele verden som hadde sluppet gjennom nåløyet og tatt ut til dyst i kategorien ”beste dramaserie”. Men Emmyen som ble utdelt klokken 04 norsk tid gikk i stedet til BBC-serien ”The Street”, regissert av Jimmy McGowan.

Skuffet produsent

Forbrytelsen-produsent Piv Bernth innrømmer til Berlingske Tidende at tapet var skuffende.

- Vi er da med for å vinne, så det er klart at vi er skuffet nå. Men man kan ikke vinne hver gang, og faktisk er vi like spent på hvordan de danske tv-seerne tar i mot siste episode som sendes i Danmark søndag, sier hun.

Melder seg på neste års konkurranse

Teamet bak Forbrytelsen har allerede bestemt seg for å melde andre sesong på i konkurransen om neste års Emmy.

- Det kan man i følge reglene gjøre, og vi mener fortsatt at vi har en serie som kan konkurrere internasjonalt, sier Bernth.

Tv-bransjens Oscar

Forbrytelsen konkurrerte i år med serien ”Home Affairs” (Sør-Afrika), ”Mothern” fra Brasil, i tillegg til britiske ”The Street” som vant årets pris.

Med årets nominasjon av Forbrytelsen hadde seriens hovedforfatter og opphavnsmann Søren Sveistrup, seriens produsent, Piv Bernth fra DR, og hovedrolleinnehaver Sofie Gråbøl sjansen til å sikre seg sin andre Emmy. Disse var nemlig også på laget som brakte Emmy’en hjem til Danmark med serien ”Nikolaj og Julie” i 2003.

Ann Eleonora Jørgensen som Pernille og Kim Haugen som norsk forretningsmann i Forbrytelsen.

Ann Eleonora Jørgensen som Pernille og Kim Haugen som norsk forretningsmann i Forbrytelsen.

Foto: Tine Harden, DR

Sett av nesten 1,5 mill i Danmark

Sist søndag fikk Forbrytelsen hittil høyeste antall seere i Danmark, da 1.281.000 seere fulgte oppklaringsarbeidet etter mordet på Nanna Birk Larsen. Det svarer til en markedsandel på 65 prosent i Danmark mellom klokken 20.00 og 21.00 søndag kveld.

(Kilde: BT)

Kulturstrøm

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters