Michael Jacksons lege får fortsette

Avdøde Michael Jacksons lege, Conrad Murray, får fortsette å praktisere som lege.

Michael Jackson lege, Conrad Murray
Foto: JOHN LOCHER / Ap

Det avgjorde dommer Michael Pastor under et rettsmøte i California mandag kveld, melder CNN.

Dermed forkastet han kravet fra myndighetene i delstaten om å frata Murray retten til å praktisere som lege. Aktoratet ønsket i utgangspunktet at Pastor skulle overprøve tidligere avgjørelser om at Murray får beholde lisensen.

Pastor uttalte at han ville kunne ta for seg spørsmålet om Murrays legelisens på et senere tidspunkt, men bare dersom det kommer fram ny informasjon ved en ny høring, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er satt opp en ny høring 23. august.

Tiltalt for uaktsomt drap

Murray er tiltalt for uaktsomt drap etter at popikonet Michael Jackson døde 25. juni i fjor, like før han skulle holde en rekke konserter i London i fjor sommer.

Tidligere forsøk på å inndra Murrays lisens er blitt avvist. Den gangen påla likevel dommeren ham å ikke håndtere anestesimidler, som propofol.

Obduksjonsrapporten etter Jacksons død fastslår at popartisten døde av akutt propofol-forgiftning.

Familien på første rad

Michael Jacksons foreldre, Katherine og Joe Jackson, satt side om side på første rad i den lille rettssalen under rettsmøtet i Los Angeles. Til stede var også tre av Jacksons søsken Jermaine, Randy og LaToya.

De medisinske myndighetene står fremdeles fritt til å inndra Murrays lisens, noe Californias justisminister Jerry Brown tidligere har signalisert.

Joe Jackson og LaToya Jackson (t.v.) ankommer rettsmøtet i Los Angeles

Joe Jackson og LaToya Jackson (t.v.) ankommer rettsmøtet i Los Angeles.

Foto: Nick Ut / Ap

Kulturstrøm