Slik gjør du
Start med å skjære torsken i porsjonsbiter. Saltes lett og settes kaldt.
Skalldyrsaus
Skrell løken og finhakk den. Fres løken med en spiseskje smør i gryten, uten at løken får farge. Hell over skalldyrbuljong og fløte. La det koke i ti minutter til den får en tykkere konsistens. Smak til med salt, pepper og eddik. Sausen vispes og skummes opp før servering.
Grønnsaksragu med sjøkreps
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Kokes til de fremdeles har litt tyggemotstand. Dypp tomatene i kokende vann og dra av skallet. Del tomatene i båter, skjær ut kjernene. Skrell sjøkrepsene og stek dem raskt i smør. Tilsett gulrøtter, sukkererter og tomater. Smak til med salt og pepper.
Torsk
Stek torskefiletene i smør i stekepanne med skinnsiden opp. Dekk fisken med tang og la den dampe i ca. 5 minutter. Den perfekte kjernetemperaturen for torsk er 48 °C. Løft av tangen og legg fisken på serveringsfat. Riv over pepperrot.
Server torsken med grønnsaksragu med sjøkreps og med en potetpuré smaksatt med smør, tørket algepulver og karse.
Tips
Flere oppskrifter: