Indrefilet av okse med bacon og kreklinggelé Ved å pakke inn indrefileten i bacon holder kjøttet seg saftig og gir en god saltsmak. Kreklinggeleen gir sødme.
Ytrefilet med pepperost En ytrefilet av storfe skjæres opp så den blir et flatt stykke kjøtt. Det fylles med pepperost og rulles sammen som en rullekake. Michael Björklund lager festmåltid i tv-serien Mat i Norden.
Kremet, grønn ertesuppe med sideflesk Grønn ertesuppe er en klassiker med kremet myklanding. Oppskrift fra Lars Forsman i tv-serien Mat i Norden.
Rødkål og pepperrot En molekylærgastronomisk eller progressiv forrett som garantert overrasker gjesten. Kjøkkensjefen på restaurant Maaemo lager mat i TV-serien Mat i Norden.
Luftig semulegrøt på spelt med aroniasaft En klassisk finsk dessert med sunne og syrlige aronia- eller svartsurbær.
Fylte hareruller med bacon og løk Fylt hare på en enkel måte med en følelse av slottspark og viltforvaltning. Michael Björklund serverer dette på Malmgård i Finland.
Speltblini med gravet hjortefilet Kristina Creutz på Malmgård stekte disse guddommelige bliniene da Mat i Norden besøkte Finland. Mel og øl til de små, tykke pannekakene er produsert på gården.
Potetpletter med eplesyltetøy Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.
Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Kladdkake Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.