Ytrefilet av okse med pepperost

Kjøttet tres på to lange spyd, så rullene holdes sammen mens de grilles.

Foto: Fra tv-serien Mat i Norden / YLE

Ytrefilet med pepperost

En ytrefilet av storfe skjæres opp så den blir et flatt stykke kjøtt. Det fylles med pepperost og rulles sammen som en rullekake. Michael Björklund lager festmåltid i tv-serien Mat i Norden.

Slik gjør du

Skjær opp fileten på langs, så den blir ett flatt stykke kjøtt. Smuldre pepperost i den åpnede fileten. Krydre med flaksalt og pepper.

Rull hele fileten sammen som en rullekake. Skjær skiver som gode biffer. (Biffene ligner rullekakestykker.)

Tre bitene på to grillspidd, så de holdes sammen mens de grilles. Grill ca. 2 minutter på hver side. Ha på litt mer salt mens du griller. Når kjøttsaften begynner å komme ut er kjøttet klart.

Skjær opp og forbered kjøttet i god tid før det skal grilles. Filetene blir bare bedre av å hvile opp til tre timer før du griller.

Serveres sammen med grillede rotfrukter og stekte potetskiver. Potetskivene stekes i stekeovn sammen med hvitløk og smør.

Kilde: Michael Björklund i tv-serien Mat i Norden/YLE